Η γυναίκα του Ferdinand Piech θα θέσει υποψηφιότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Audi

Σχετικά άρθρα

Ursula Piech Ferdinand Piech (1)

H γυναίκα του προέδρου της Volkswagen, Ferdinand Piech, η Ursula Piech, θα θέσει υποψηφιότητα ώστε να γίνει μέλος του Διοικητικό Συμβουλίου της Audi. Οι αναλυτές χαρακτηρίζουν τη κίνηση αυτή ως κίνηση της οικογένειας Piech-Porsche, να διατηρήσει την επιρροή τους, πάνω στην μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου.

Η Ursula Piech, σχεδόν έναν χρόνο μετά την ψήφισή της στο 20μελές συμβούλιο της Volkswagen, θα θέσει υποψηφιότητα στις 16 Μαίου έτσι ώστε να εκλεγεί στο διοικητικό συμβούλιο της Audi.

Η 56-χρονος νηπιαγωγός, δεν θα πάρει τόσο εύκολα τη θέση αυτή, αφού δεν πρόκειται για μια τυπική διαδικασία. Οι οικογένειες των Piech και Porsche ελέγχουν το περισσότερο από το 90% των μετοχών της Porsche SE, η οποία με τη σειρά της, κατέχει τη πλειοψηφία των κοινών μετοχών της VW.

O Piech, ο οποίος βρίσκεται στη θέση του προέδρου της VW για περισσότερα από δέκα χρόνια, μετά από τις υπηρεσίες 9 ετών που πρόσφερε στη VW στη θέση του CEO, το 2010 τοποθέτησε τη γυναίκα του ως αναπληρωτή επικεφαλή των δύο ιδρύματων του που ελέγχουν τις μετοχές του στην Porsche και στη VW.

Υπό την προϋπόθεση ότι δεν ξαναπαντρευτεί, η Ursula Piech θα αναλάβει την διοίκηση των ιδρυμάτων αυτών, όταν ο Ferdinand Piech πεθάνει. Ο Piech θα γίνει 76 ετών στις 17 Απριλίου.

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Audi R8 είναι επισήμως νεκρό

Από τον Οκτώβριο του 2022, η Audi έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση της παραγωγής του R8, παρουσιάζοντας -τότε- τη V10 GT RWD έκδοση του, ενώ...

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...
Autoblog.gr