Stefan Bellof, 30 χρόνια μετά από το 6:11.13 στη Πράσινη Κόλαση [w/video]

Σχετικά άρθρα

Stefan Bellof 30 years

28 Μαΐου 1983. Ο Γερμανός, άγνωστος ίσως στους περισσότερους από εσάς, Stefan Bellof, έσπασε το ρεκόρ στο Nurburgring Nordschleife, αφού με μια Porsche 956 007 πέτυχε τον εκπληκτικό χρόνο 6:11.13 στα 20.832 μέτρα της θρυλικής διαδρομής.

Από τότε, ποτέ ξανά ένας άνθρωπος δεν έχει γράψει ταχύτερο γύρο στη Πράσινη Κόλαση, με τον Bellof να έχει μέση ωριαία ταχύτητα μεγαλύτερη των 200 χλμ/ώρα.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gkhVnv80_lc

Η Porsche για να γιορτάσει τα 30στα γενέθλια από το ρεκόρ του Bellof θα διοργανώσει ένα ιδιαίτερο event στις 9-11 Αυγούστου στο Ring, Θέλοντας να αποτίσουν φόρο τιμής στον άτυχο Γερμανό, στο event θα τρέξει ο πρώην συνάδελφός του Derek Bell, με μια Porsche 956 η οποία θα είναι βαμμένη στα χρώματα της 956 του ο Bellof.

bellof

Ο Bellof έφυγε από τη ζωή την πρώτη Σεπτεμβρίου του 1985 στον αγώνα αντοχής 1.000 χλμ. του Spa. Στον 72ο γύρο του αγώνα με την αγαπημένη του 956, στη Εau Rouge, στην οποία ο Bellof έμπαινε με 5η σχέση στο κιβώτιο, με ταχύτητες 230-240 χλμ/ώρα (υψηλότερη από αυτή με την οποία περνούσαν τα μονοθέσια της Formula 1 εκείνη την εποχή), προσπάθησε να προσπεράσει τον Jacky Ickx.

Τα δύο αυτοκίνητα ακούμπησαν και αμέσως ξεκόλλησαν, φεύγοντας εκτός πίστας. Η σύγκρουση ήταν πολύ ισχυρή, με τον Ickx, να στέκεται τυχερός, αφού έπεσε υπό κλίση στις μπαριέρες και τελικά βγήκε αλώβητος από το αυτοκίνητό του. Αντιθέτως, ο Bellof έπεσε σχεδόν κάθετα, με όλη του την ταχύτητα σε ένα τοίχο. Δεν είχε καμία ελπίδα. Ο άτυχος Γερμανός άφησε στη Εau Rouge τη τελευταία του πνοή, με τις φήμες να ήθελαν πως το 1986 θα οδηγούσε για λογαριασμό της Ferrari στη Formula 1.

[Πηγή: nuerburgring | Thanks for the tip, Μιχάλη]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...