Video: Θυμόμαστε την Guldstrand Corvette GS90 Coupe

Σχετικά άρθρα

Guldstrand_GS90_Nassau_Roadster_51-Large

Το συνεργείο του Electric Federal κάθισε για μία κουβέντα με τον Dick Guldstrand. Αν δεν γνωρίζετε ποιος είναι ο κος Guldstrand, να σας ενημερώσω πως πρόκειται για έναν οδηγό αγώνων, ο οποίος έκανε το όνομά του τις παλιές, καλές ημέρες των hot rod.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, δυσαρεστήθηκε τόσο πολύ από τις φήμες που έλεγαν πως η GM θα σταματήσει την παραγωγή της ιστορικής Corvette που αποφάσισε να δημιουργήσει την δική του, προσωπική Corvette ZR-1 για να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον του κόσμου για το ιστορικό sports car. Συνεργάστηκε με έναν σχεδιαστή, ονόματι Steve Winter και το αποτέλεσμα των κόπων τους, ήταν η Guldstrand Corvette GS90 Coupe.

Εκτός από τα παράθυρα, το παρμπρίζ και τους καθρέφτες, όλα τα υπόλοιπα panels του αυτοκινήτου υπέστησαν κάποιου είδους αλλαγή/τροποποίηση. Το ίδιο ισχύει και για την ανάρτηση, αφού ο Guldstrand τοποθέτησε coilovers και στα τέσσερα άκρα ενώ άλλαξε και τις αντιστρεπτικές με πιο παχιές. Συνυπολογίστε και τους μεγαλύτερους σε διάμετρο αλλά και πέλμα, τροχούς και δεν είναι άξιο απορίας πως η συγκεκριμένη “Corvette” ήταν σημαντικά ταχύτερη από την κανονική ZR-1 πάνω στην οποία ήταν βασισμένη. Ένα σημαντικό μειονέκτημα ωστόσο ήταν η τιμή, που εν έτη 1994, ήταν στα 206.200$! Ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που ο Guldstrand κατάφερε να πουλήσει μόλις 6 αντίτυπα και για να είμαι ειλικρινής, απορώ πως τα πούλησε κιόλας! Όπως και να έχει, δείτε το video που ετοίμασε η Electric Federal για τον δημιουργό και το δημιούργημά του.

[Πηγή: YouΤube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...