Δυνατότερο και ελαφρύτερο το επόμενο υβριδικό σύστημα της Porsche

Σχετικά άρθρα

porsche-panamera-sport-turismo-concept-11

H Porsche κάνει στροφή στα υβριδικά, αφού όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, όλα τα μοντέλα της στο μέλλον θα αποκτήσουν υβριδικό κινητήρα.

Η νέα γενιά του υβριδικού συστήματος που ετοιμάζει η Porsche θα συνδυάζει τον ηλεκτροκινητήρα και τον συμπλέκτη μέσα σε μια μονάδα, έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα μοντέλα της, ακόμη και στην 911.

Η επόμενη γενιά της plug-in υβριδικής τεχνολογίας θα πρωτοπαρουσιαστεί στην επόμενη γενιά της Panamera στα τέλη του 2016, η οποία θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα πισωκίνητη/τετρακίνητη πλατφόρμα, την MSB. Πάνω στην ίδια πλατφόρμα θα κατασκευαστεί και η επόμενη Bentley Flying Spur, η οποία ίσως αποκτήσει και αυτή υβριδική έκδοση.

Αυτή η υβριδική τεχνολογία θα είναι δυνατότερη από τον ηλεκτροκινητήρα της Panamera E-Hybrid, ο οποίος αποδίδει 70 kW (95 άλογα). Θα είναι αερόψυκτη και υδρόψυκτη ταυτόχρονα, ενώ θα συνεργάζεται με μια πιο ενεργειακή μπαταρία, με την μονάδα να διαθέτει ελαφρύτερα καλώδια, αφού τα καλώδια του χαλκού, θα αντικατασταθούν από καλώδια αλουμινίου.

Η απόφαση αυτή είναι μέρος του στόχου της Porsche να μειώσει τη μέση κατανάλωση των μοντέλων της, με το πρώτο βήμα να έχει γίνει με την plug-in υβριδική έκδοση της Panamera. Τα επόμενα μοντέλα της που θα φορέσουν υβριδικό κινητήρα αναμένονται το 2016-2017, τα οποία μάλιστα θα αλληλεπιδρούν με έναν έξυπνο τρόπο με το περιβάλλον, όπως για παράδειγμα με συστήματα πλοήγησης τα οποία θα διαθέτουν χάρτες οι οποίοι θα ενημερώνουν τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου για τις κλίσεις του δρόμου, αλλά και για την ακτίνα των στροφών. Έτσι το αυτοκίνητο θα επιλέγει αυτόματα τον σωστό τρόπο οδήγησης έτσι ώστε να καταναλώσει όσο λιγότερο καύσιμο μπορεί.

Τέλος η Porsche αποκάλυψε πως αναπτύσσει ένα νέο σύστημα φόρτισης το οποίο θα μπορεί να τοποθετηθεί στα γκαράζ των σπιτιών των ιδιοκτητών. Δεν θα έχει καλώδια, αφού η φόρτιση θα γίνεται επαγωγικά, με τη μπαταρία να φορτίζει ασύρματα.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...