Kubica: Το στενό cockpit είναι αυτό που μ’ εμποδίζει να επιστρέψω στην F1

Σχετικά άρθρα

Robert Kubica

Κανένας δεν ξέρει με βεβαιότητα αν θα επιστρέψει ο Robert Kubica στη Formula 1, κάτι που σίγουρα θέλει να κάνει ο άτυχος Πολωνός, αλλά θα χρειαστεί κι άλλος χρόνος για να γίνει κάτι τέτοιο. Το δεξί του χέρι δεν έχει γίνει πλήρως λειτουργικό, αλλά το καλό είναι ότι υπάρχει βελτίωση, το οποίο δίνει ελπίδες στον πρώην 28χρονο και σε όλους τους οπαδούς της Formula 1.

Κάτι που απασχολεί, όμως, τον Kubica είναι και ο λίγος χώρος που υπάρχει μέσα σ’ ένα μονοθέσιο της Formula 1, καθώς έτσι δεν έχει τον χώρο για να κινήσει το δεξί του χέρι όπως θα ήθελε. Όπως υποστηρίζει, μια αύξηση του χώρου θα βοηθούσε, αλλά αυτό είναι κάτι το υποθετικό και θεωρητικά αδύνατο.

Έχω υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς στο ατύχημα που είχα, αλλά είμαι τυχερός που μπορώ να οδηγώ σε υψηλό επίπεδο, αν και δεν είμαι στη Formula 1. Το να γυρίσω στη Formula 1, δε θα ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα· το πρόβλημα θα ήταν να οδηγήσω ανταγωνιστικά σε όλες τις πίστες, αλλά, δυστυχώς, δεν μπορώ να το κάνω τώρα. Το πρόβλημα στη Formula 1 είναι ο χώρος. Ίσως, μια μέρα, αν η FIA έλεγε ότι το μονοθέσιο θα είχε 10-15 εκατοστά περισσότερο χώρα, να μπορούσα να οδηγήσω, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα rally είναι δεύτερη επιλογή.

Αυτό που είναι σημαντικό για ‘μένα είναι ότι βλέπω πρόοδο. Ακόμα κι αν στην κανονική μου ζωή δυσκολεύομαι να χρησιμοποιήσω το χέρι μου, βλέπω πρόοδο στην οδήγηση, μέσα στο αυτοκίνητο, στον προσομοιωτή. Το ερώτημα είναι πόσο μακριά θα πάω και πόσο καιρό θα πάρει, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, δε μ΄ενδιαφέρει αν θα πάρει έναν μήνα, έναν χρόνο ή 10 χρόνια. Ίσως, μια μέρα, θα έχω την ευκαιρία να οδηγήσω ξανά μονοθέσιο Formula 1.

[Πηγή: BBC]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...