LiveMap, το κράνος του αύριο, σήμερα, με σύστημα πλοήγησης

Σχετικά άρθρα

LiveMap

Τους Ρώσους τους έχουμε συνδέσει με τα ατυχήματα στους δρόμους, αλλά κάποιοι μας παρουσιάζουν το LiveMap, ένα νέο κράνος, το οποίο διαθέτει και σύστημα πλοήγησης. Είναι δημιουργία της Dvice τρέχοντας λειτουργικό Android, διαθέτει HUD, 4G LTE και GPS και χρησιμοποιεί τους χάρτες της Google.

Διαθέτει head-up display, παρόμοιας τεχνολογίας με αυτή των μαχητικών αεροσκαφών και διαθέτει χάρτες για όλες τις χώρες του κόσμου όπως επίσης και πληροφορίες για τον καιρό, την κίνηση και τα σημεία ενδιαφέροντος (POS). Επίσης διαθέτει μικρόφωνο, αισθητήρα φωτός, ακουστικό και φωνητικές εντολές. Πίσω από το Project βρίσκεται το Ρώσσικο τμήμα επιστημών, ενώ η ομάδα που αναπτύσσει το LiveMap έχει ξεκινήσει μια καμπάνια στο γνωστό crowdsourcing site Indiegogo με σκοπό να φτάσουν τα $150,000.

Το κράνος θα βρει στην αγορά τον Αύγουστο του 2014 με κόστος $2.000, αλλά η εταιρία προσφέρει το κράνος έναντι $1.500 στους συνεργάτες της όπως η Indiegogo που χρηματοδότησε την κατασκευή του.

Η διεθνής διάθεση του θα αρχίσει του χρόνου τον Αύγουστο στη Ρωσία, στην Ιαπωνία, στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στη Γερμανία και στην Ελλάδα, με το κράνος να έχει πιστοποιητικά USA DOT, European ECE 22.05, Japanese JIS T 8133 και FCC.

[Πηγή: Indiegogo | Thanks for the tip, Σταύρο]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ζητούν νέα στρατηγική από την ΕΕ ώστε να γίνουν ξανά ανταγωνιστικές

Με τις πωλήσεις των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών να μειώνονται και τα γραφειοκρατικά εμπόδια να αυξάνονται, οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Γηραιάς Ηπείρου ζητούν μια νέα ευρωπαϊκή στρατηγική...