Δε φταίμε μόνο εμείς για τα ελαστικά, λέει η Pirelli

Σχετικά άρθρα

Paul Hembery

Η κατάσταση με τα ελαστικά έφτασε στο απροχώρητο στο προηγούμενο αγώνα, όπου είχαμε 4 κλαταρίσματα στο πίσω αριστερό ελαστικό (Lewis Hamilton, Felipe Massa, Jean-EricVergne και Sergio Perez), με την Pirelli ν’ αναγκάζεται να κάνει άμεσα αλλαγές, διότι το θέμα, από την πολύ μεγάλη φθορά, έφτασε στην ασφάλεια των οδηγών. Η ιταλική εταιρεία αναγνωρίζει και αποδέχεται μέρος τής ευθύνης για ό,τι είδαμε πριν από 1 εβδομάδα, αλλά αρνείται να δεχθεί ότι το φταίξιμο είναι όλο δικό της.

Ο Paul Hembery, Αγωνιστικός Διευθυντής τής Pirelli, δηλώνει πως οι Ιταλοί δεν γνώριζαν τις πιέσεις και τις γωνίες camber όλων των ομάδων, διότι κάποιες απ’ αυτές δεν τους έδιναν λεπτομέρειες.

Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε ένα 20% στη διάρκεια ζωής των ελαστικών· αυτό είναι δικό μας λάθος. Στις αρχές τής σεζόν, είχαμε ένα αίτημα από τη McLaren και δε βλέπω τον λόγο που δεν έπρεπε να το κάνουμε. Ίσως, νομίζαμε ότι ήταν ακίνδυνο.

Δεν μπορούσαμε να επαληθεύσουμε τα στοιχεία, διότι οι ομάδες δεν ήταν πάντα ανοιχτές μαζί μας. Αλλά, με τις γωνίες camber, μπορούμε να πούμε ότι κάποιοι ξεπέρασαν τα όρια. Είμαι σίγουρος ότι κάποιες από τις ομάδες έχουν αγνοήσεις τις οδηγίες μας για τις πιέσεις και τις γωνίες camber.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα