Μπορούμε να κρατήσουμε τον Kimi, υποστηρίζει η Lotus

Σχετικά άρθρα

2013 German Grand Prix - Sunday

Το γεγονός ότι ο Mark Webber θα αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος τού έτους, έχει πυροδοτήσει μια έντονη φημολογία γύρο από τον οδηγό που θα τον αντικαταστήσει. Ένας από τους οδηγούς που διαβάζουμε συχνά ότι θα είναι ο νέος team-mate τού Sebastian Vettel δεν είναι άλλος από τον Kimi Raikkonen, του οποίου το συμβόλαιο με τη Lotus λήγει στο τέλος τής φετινής σεζόν.

Η βρετανική ομάδα γνωρίζει καλά τις ικανότητες και την ταχύτητα του 33χρονου, και θα κάνει ό,τι μπορεί για να το πείσει να παραμείνει στο Enstone τουλάχιστον και για το 2014, με τον ιδιοκτήτης τής ομάδας, Gerard Lopez, να πιστεύει ότι ο “Iceman” θα συνεχίσει και του χρόνο μαζί τους.

Τον ξέρουμε καλά. Ξέρουμε ότι του αρέσει εδώ. Είναι στο χέρι μας ν’ αποδείξουμε ότι μπορεί να πάρει το πακέτο που θέλει σαν οδηγός, και νομίζω ότι θα μείνει. Υπάρχει μια συγκεκριμένη κουλτούρα σ’ αυτή την ομάδα που κάνει τα πράγματα σωστά. Και είναι η ίδια κουλτούρα που αρέσει στον Kimi.

Αν είχαμε μεγάλους περιορισμούς του χρόνου γι’ αυτόν, νομίζω ότι δε θα το απολαύσει. Δεν το έχει απολαύσει σε άλλες ομάδες. Ξέρει ότι υπάρχει καλή αντιμετώπιση εδώ, όπως συμβαίνει και με όλους τους οδηγούς. Νομίζω ότι αυτό είναι μεγάλη διαφορά αν είναι εδώ ή κάπου αλλού. Αυτή η ομάδα έχει μια αρκετά ανθρώπινη κουλτούρα. Κάποιος μού είπε ότι για τον άνθρωπο Kimi, αυτή είναι η καλύτερη ομάδα. Και για τον οδηγό αγώνων, θα το αποφασίσει αυτός.

Επιπλέον, ο 42χρονος δε συμφωνεί με όσους λένε ότι η Lotus δεν έχει τα χρήματα να εξελίξει ένα μονοθέσιο εντός της σεζόν, επισημαίνοντας ότι έχουν την ικανότητα να διαχειριστούν με σωστό τρόπο τον μικρότερο προϋπολογισμό που έχουν σε σχέση με τις άλλες κορυφαίες ομάδες, που δαπανούν περισσότερα χρήματα κάθε χρόνο.

Είχαμε βελτιώσει το μονοθέσιο πέρυσι με τέτοιον τρόπο που η διαφορά μας με τη Red Bull ήταν το ίδιο που ήταν και στον δεύτερο αγώνα, όπως ήταν και στους τελευταίους δύο αγώνες. Γι’ αυτό, δε νομίζω ότι είναι τόσο σοβαρό θέμα. Ο κόσμος μιλά, επίσης, και για τους προϋπολογισμούς: παρόλο που έχουμε έναν μικρότερο προϋπολογισμό απ’ ό,τι κάποιες ομάδες, τα καταφέρνουμε καλά με τα χρήματα αυτά.


[Πηγή: AutoSport | Photo Copyrights: Glenn Dunbar/Lotus F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...