Ο Lowe υπερασπίζεται την τεχνική δομή τής Mercedes

Σχετικά άρθρα

Paddy Lowe

Ο Paddy Lowe είναι η νεότερη γνωστή τεχνική προσθήκη που έκανε η Mercedes AMG, με τον πρώην Τεχνικό Διευθυντή τής McLaren να είναι ο Εκτελεστικός Τεχνικός Διευθυντής τής γερμανική ομάδας από τις 3 Ιουνίου και να εργάζεται πάνω στην W04 και όχι στην W05 που θα δούμε το 2014, όπως κάποιοι μπορεί να περίμεναν.

Στο Brackley, εργάζονται επίσης οι Bob Bell (Τεχνικός Διευθυντής), Aldo Costa (Διευθυντής Μηχανολογίας) και Geoffrey Willis (Διευθυντής Τεχνολογίας), με τον Ross Brawn να είναι Πρόεδρος και φυσικά να έχει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη ενός μονοθεσίου. Έτσι, κάποιοι λένε ότι, με τον Lowe, είναι υπερβολικά πολλοί αυτοί που έχουν πρωτοκλασάτες θέσεις στο τεχνικό τμήμα, αλλά ο Βρετανός δε συμφωνεί με αυτό.

Αν ο κόσμος πιστεύει ότι υπάρχουν πολλού Τεχνικοί Διευθυντές στη Mercedes, τότε το μόνο που μπορείς να πεις είναι ότι ο καθένας εργάζεται για τον εαυτό του. Η Mercedes έχει σημειώσει φανταστική πρόοδο τους τελευταίους 12 μήνες, συνεπώς γιατί είναι λάθος.

Το άλλο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η κατάσταση δεν είναι σαν να έχουμε πολλούς μάγειρες που προσπαθούν να κάνουν την ίδια δουλειά. Υπάρχει πάντα ένα τεράστιο ποσοστό δουλειά για να κάνεις σε μια επιχείριση, αν θέλεις να είσαι επιτυχημένος. Μέσα πρώτες δύο μέρες που ξεκίνησα να δουλεύω εδώ, δεν μπορούσα ήδη να βρω τις ώρες για να κάνω αυτά που έπρεπε. Έτσι πρέπει να είναι· αυτή είναι η φύση τής Formula 1.

Ακόμα κι αν έχουμε ένα πολύ ευρύ και βαθύ φάσμα πολύ αξιόλογων ανθρώπων στη Mercedes, είμαστε όλοι επικερδών απασχολούμενοι και σεβόμαστε ο ένας τα ταλέντα τού άλλου. Αυτό μας βοηθά να συνεργαζόμαστε όλοι μαζί. Υπάρχει μια πολύ καλή κατανομή των προσπαθειών μεταξύ διαφορετικών παικτών. Και σ’ αυτό έχω τοποθετηθεί κι εγώ. Λειτουργεί πολύ καλά. Χρειάζεσαι δύναμη εις βάθος για να δώσεις προσοχή σε διαφορετικά πράγματα.

Ο 51χρονος έχει συνδεθεί ακόμα και με την Προεδρία τής Mercedes AMG, ως αντικαταστάτης τού Ross Brawn, αλλά ο ίδιος τονίζει ότι δε σκοπεύει να κάνει τέτοιο, διότι η Mercedes δεν το χρειάζεται.

Δε χρειάζεται να γίνει κάποια επανάσταση με τον ερχομό μου εδώ. Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη ομάδα. Έχουν καταφέρει να σημειώσουν φανταστική ανάπτυξη εδώ τους τελευταίους 12 μήνες. Έχουν κερδίσει το πρωτάθλημα το 2009. Και παρόλο που υπάρχουν ειδικές συνθήκες γύρω απ’ αυτό, δεν μπορείς να κερδίσεις πρωταθλήματα αν δεν έχεις δυνάμεις για το πώς να χτίσεις, να τρέξεις και να διαχειριστείς το μονοθέσιο και να το εκμεταλλευτείς στην πίστα.

Πάντα, λες ότι δεν μπορείς να κερδίσεις αγώνες δίχως έναν καλό οδηγό κι ένα καλό αυτοκίνητο, αλλά δεν μπορείς να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα μ’ ένα ως εκ θαύματος γρήγορο αυτοκίνητο. Αυτά έρχονται όλα μαζί έχοντας τα κατάλληλα στοιχεία. Και είναι όλα εδώ.

[Πηγή: AutoSport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...