Η παραγωγή της Porsche Macan ξεκινάει τον Δεκέμβρη

Σχετικά άρθρα

Porsche-Macan-2014-Spy-Photos-700x466

H Porsche ανακοίνωσε ότι η παραγωγή της πολυαναμενόμενης Macan, θα ξεκινήσει τον Δεκέμβρη.

H ανακοίνωση αυτή συμπίπτει με την ολοκλήρωση του ολοκαίνουριο τμήματος βαφής του εργοστασίου, με το μόνο που απομένει να είναι η τοποθέτηση 9 αεραγωγών που θα τοποθετηθούν αφού ανυψωθούν με ελικόπτερο. Το βαφείο είναι μέρος της επένδυσης των €500 εκατ. που έγινε στο εργοστάσιο της Λειψίας ώστε να είναι έτοιμο για τη παραγωγή του νέου γερμανικού crossover.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Porsche, Siegfried Bülow, δήλωσε σχετικά:

Αυτό θα ολοκληρώσει το επόμενο μεγάλο βήμα στο προπαρασκευαστικό στάδιο της παραγωγής της Porsche Macan. Οι εγκαταστάσεις του βαφείου έχουν ήδη ολοκληρωθεί και θα είναι έτοιμο για βαφή για δοκιμαστικό λειτουργία ήδη από τον Αύγουστο. Είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος και θέλουμε πολύ να δούμε το πρώτο αυτοκίνητο από την γραμμή παραγωγής το Δεκέμβριο.

Όπως έχουμε διαβάσει, η Porsche δεν θα παρουσιάσει τη Macan στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, αλλά τον Νοέμβριο στην έκθεση του Los Angeles. Η μικρή Cayenne θα βασίζεται πάνω στη πλατφόρμα του Audi Q5, αλλά θα διαθέτει νέα ανάρτηση και διαφορετικούς κινητήρες. Θα έχει πιο σπορ και πολυτελή σχεδίαση, ενώ σε ότι αφορά το εσωτερικό θα υιοθετήσει λεπτομέρειες από τα εσωτερικά των 911 και Panamera.

Θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά τετρακίνητη ενώ λόγω της εκτενής χρήσης αλουμινίου, θα ζυγίζει περίπου 130 κιλά λιγότερα από το Q5. Στόχος της Porsche είναι να πουλήσει περισσότερες από 75.000 Macan με την Porsche να ευελπιστεί ότι η Macan θα γίνει το ίδιο πετυχημένη όσο η Cayenne όταν αυτή βγει από το εργοστάσιο της Λειψίας.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες της, η Macan είναι το πρώτο μοντέλο της Porsche, το οποίο θα είναι διαθέσιμο και με τετρακύλινδρο κινητήρα, μετά την 968 που καταργήθηκε το 1995. Θα φορά έναν 3.0-λίτρων V6 twin-turbo απόδοσης 375 ίππων με 540 Nm ροπής. Ο κινητήρας βασίζεται πάνω στον 3.6-λίτρων V6 που φοράνε η Cayenne και η Panamera. Εκτός από τον V6 θα υπάρχει στη γκάμα και ο τετρακύλινδρος 2.0-λιτρος TSI των 220 ίππων, ο V6 3.0-λίτρων TSI απόδοσης 304, ενώ από πλευράς πετρελαιοκινητήρων θα υπάρχει ο 2.0-λιτρος TDI των 200 ίππων, ο 3.0-λιτρος V6 των 250 και 310 ίππων.

Σε ότι αφορά την υβριδική έκδοση αυτή θα εξοπλίζεται με τον 2.0-λιτρο TSI των 211 ίππων ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα 33 kW (45 ίππων) με την συνολική ιπποδύναμη να αγγίζει τα 245 άλογα με 480 Nm ροπής. Ανεξαρτήτως κινητήρων, η κίνηση θα στέλνεται σε όλους τους τροχούς είτε μέσω ενός 7-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, είτε μέσω ενός 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη PDK.

Το αυτοκίνητο θα γίνει το πέμπτο μοντέλο της εταιρίας και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην στρατηγική της έως το 2018. Θα τεθεί αντιμέτωπο με τα Audi Q5BMW X3Mercedes GLK και Range Rover Evoque. Οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν από τις αρχές του 2014, με αρχική τιμή £36.000 (€42.000) στην Αγγλία.

[Πηγή: Porsche]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Construction of the new Porsche paint shop completed

Leipzig/Stuttgart. Construction work of the new Porsche paint shop was completed accompanied by a spectacular helicopter operation in which nine air vents were placed and installed on the roof of the building from a height of 40 metres. “This will complete the next major step in the preparatory stage of production of the Porsche Macan. The paint shop facilities have already been installed and the first car bodies will be painted in a test-operation as early as August. We are on schedule and are very keen to see the first car roll off the production-line in December”, explained Siegfried Bülow, Chairman of the Executive Board of Porsche Leipzig GmbH.

Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG is investing about 500 million euros in the expansion of the Leipzig factory for production of its new Porsche Macan series. The company is extending the location in the biggest construction project in its history with a new body shop and paint shop. This is a major milestone for the entire Porsche company, its plant in Saxony and the Leipzig economic location, as production of the Macan will create some 1,400 new jobs in the region.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Η Manthey βελτιώνει την Porsche 911 GT3 Touring

Η Manthey έχει ετοιμάσει ένα βελτιωτικό πακέτο για την Porsche 911 GT3 Touring. Αυτό αποτελείται από νέο μπροστινό spoiler που παρέχει περισσότερη κάθετη δύναμη...

Εκπληκτική restomod δημιουργία της Theon στην 911 (964) Targa

Μπορεί να έχουμε συνδέσει τις restomoded Porsche 911 (ειδικά της 964 σειράς) με την Singer, φαίνεται όμως ότι η αγορά ανακατασκευασμένων παλιών Porsche παρουσιάζει...