Button: H McLaren θα βγεί πιο δυνατή από τη φετινή χρονιά

Σχετικά άρθρα

Jenson Button looks at data with engineers

Το φετινό πρωτάθλημα μοιάζει με κακό όνειρο για τους φίλους της McLaren. Τρεις έκτες και μία πέμπτη θέση είναι ότι καλύτερο έχουν να δείξουν οι Jenson Button και Sergio Perez, πίσω από το τιμόνι της MP4-28. Έως τώρα, είναι η χειρότερη συγκομιδή αποτελεσμάτων, με εξαίρεση τις δυο πρώτες χρονιές ύπαρξης της ομάδας (1966-1967).

Έχουμε διαβάσει στο παρελθόν δηλώσεις πως η ομάδα δουλεύει προς τη σωστή κατεύθυνση, αυτή τη φορά όμως ο Jenson προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, τονίζοντας πως οι φετινές δυσκολίες θα κάνουν τη McLaren ακόμα πιο δυνατή.

Όταν έχεις προβλήματα, αρχίζεις να ψάχνεις την κάθε μικρή λεπτομέρεια και όταν τα βάλεις όλα μαζί, μπορεί να υπάρξει μεγάλη διαφορά. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει φέτος μερικά grand prix, το ίδιο και του χρόνου και του παραχρόνου… Ενώ τώρα, με μια κακή σεζόν, ψάχνουμε την κάθε λεπτομέρεια, δουλεύοντας σε όλους τους τομείς και πιστεύω πως αυτό θα μας κάνει ακόμη πιο δυνατούς ως ομάδα.

Πονάει όταν περνάς μια τόσο δύσκολη περίοδο, αλλά βοηθά μακροπρόθεσμα. Εξάλλου έχουμε ανακάμψει από παρόμοια θέση και το 2009. Νομίζω ότι είναι ένα θετικό πράγμα για μας για το μέλλον.

Πολλοί ειδικοί, έχουν κριτικάρει ανοιχτά την απόφαση του Martin Whitmarsh να μην εξελίξει το περσινό μονοθέσιο νικητή. Ειδικά αν αναλογιστούμε πως το 2013 είναι μια μεταβατική χρονιά, η επιλογή του επικεφαλής της McLaren δείχνει να μην είναι η πιο σωστή. Ο ίδιος έχει υπεραμυνθεί αυτής της κίνησης, δηλώνοντας πως η φιλοδοξία της ομάδας τον οδήγησε στην απόφαση να αλλάξει το αυτοκίνητο για 1 χρόνο.

Τα προβλήματα στο φετινό μονοθέσιο, είναι κατά κύριο λόγο αεροδυναμικής προέλευσης, με τον Button να αρνείται πως αυτά έχουν επιδεινωθεί από την προσπάθεια της ομάδας να εισάγει πολύπλοκες λύσεις πάρα πολύ γρήγορα.

Τα περισσότερα από τα πράγματα που έχουμε τοποθετήσει είναι απλά και στοχεύουν στην αεροδυναμική και την κάθετη δύναμη. Δεν υπάρχει κάτι που να είναι πολύ περίπλοκο, που να μην μπορούμε να το κατανοήσουμε, κάτι που είναι θετικό.

Συμφωνώ ότι βάζοντας στο αυτοκίνητο κάτι που είναι πολύ περίπλοκο, θα είναι λάθος κίνηση, ειδικά με πολύ διαφορετικούς τύπους circuit και περιορισμένες δοκιμές για το Σαββατοκύριακο του αγώνα. Όμως ό,τι βάζουμε στο αυτοκίνητο είναι απλά για να μας βοηθήσει με την κάθετη δύναμη.

[Πηγή: Autosport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...