Σίγουροι οι Ρώσοι για το Grand Prix στο Sochi

Σχετικά άρθρα

Sochi-Olympic-Park

Μία από τις τρεις πίστες που θα δούμε του χρόνου στο πρόγραμμα της Formula 1 είναι το Sochi. Οι Ρώσοι έχουν κατασκευάσει όλη την πίστα μέσα στο Ολυμπιακό Πάρκο που θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν την επόμενη χρονιά, και οι εργασίες φαίνεται ότι προχωρούν εξαιρετικά, ενώ τίποτα δε δείχνει ότι η Ρωσία δε θα κάνει το ντεμπούτο της στη Formula 1, όσον αφορά τη διοργάνωση αγώνα.

Ίσως, καλύτερα θα ήταν να γράψω “σχεδόν τίποτα”, γιατί η διοργανωτές δεν υπέβαλαν επίσημη αίτηση στη FIA μέχρι χθες, που έληγε η προθεσμία, λόγω διαφωνιών τής Ρωσικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτων με την Omega, που διοργανώνει το Grand Prix. Ωστόσο, ο Oleg Zabara, Αναπληρωτής Διευθυντής τής Omega, επισημαίνει πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το αν θα έχουμε αγώνα στη Ρωσία το 2014.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν αμφιβολίες. Το 2010, η συμφωνία υπεγράφη με τον παρουσία τού Vladimir Putin, και το έργο κυλά σύμφωνα με το σχέδιο. Ίσως, όλα αυτές οι αμφιβολίες οφείλονται στο γεγονός ότι τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά με το New Jersey. Εμείς, είμαστε μια χαρά, και όλα είναι σύμφωνα με το σχέδιο.

Στο Ουγγρικό Grand Prix, ο Zabara συναντήθηκε με τον Bernie Ecclestone, ενώ παρόν ήταν και ο Igor Mazepa, από τη Russian Time, ρωσική ομάδα στο GP2, ο οποίος είπε ότι η ομάδα του είναι σε συνεργασία με τη Williams.

Τώρα, θα ενισχύσουμε τις σχέσεις μας. Ήδη, μιλάμε με την Claire Williams για την πιθανότητα να έχουμε φέρουμε έναν Ρώσο οδηγό, αν υπάρχει κενό για το 2014, γιατί ένας από τους τωρινούς οδηγούς θα πάει σε άλλη ομάδα.

Ο Mazepa λογικά εννοεί τον Sergey Sitorkin, που έχει συνδεθεί με την Sauber για το 2014, ύστερα από την οικονομική συμφωνία τής ελβετικής ομάδας με τρία ρωσικά ταμεία επενδύσεων.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...