10468797011075680905

Μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας τους πίσω στον Μάιο, η Spark Racing Technology και η Renault, ανακοίνωσαν εχθές πως το Spark-Renault SRT_01E, το μονοθέσιο κατηγορίας Formula E, θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο που μας έρχεται.

Το SRT_01E διαθέτει chassis τύπου monocoque, κατασκευασμένο από την Dallara, χρησιμοποιώντας ελαφριά υλικά όπως τα ανθρακονήματα και το αλουμίνιο. Το μονοθέσιο, διαθέτει όπως είναι φυσικά σχεδιασμό έντονα επηρεασμένο από την αεροδυναμική μελέτη που σίγουρα έχει γίνει και ελαστικά της Michelin, ειδικά για αυτό που σύμφωνα με τους γάλλους αντέχουν για όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Το ηλεκτρικό powertrain, παρότι είναι σχεδιασμένο να αποδίδει περί τους 270 ίππους, θα περιοριστεί στους 180 για τους αγώνες. Ωστόσο οι οδηγοί θα έχουν «κουμπί προσπεράσματος» -push to pass button- που θα ανεβάζει την ιπποδύναμη στο μέγιστο των δυνατοτήτων του powertrain για μικρό χρονικό διάστημα ώστε να ευνοούνται οι προσπάθειες για προσπέρασμα. Όταν θα γίνεται αυτό, το μονοθέσιο θα έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει έως τα 100km/h από στάση σε περίπου 3 δευτερόλεπτα και να συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι την περιορισμένη από την FIA τελική του, των 225Km/h.

[Πηγή: Spark Racing Technology and FIA Formula E]