Whitmarsh: Αν υπερβούμε τους 20 αγώνες σε μία σεζόν, θα το δεχτούμε

Σχετικά άρθρα

F1

Το όριο των 20 αγώνων ανά σεζόν συνεχίζει ν’ αποτελεί θέμα συζήτησης στους κύκλους τής Formula 1. Οι οπαδοί προφανώς και θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες σε μία σεζόν, αλλά οι ομάδες δε συμφωνούν με αυτό, προφανώς γιατί θέλουν να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο κοντά στις οικογένειές τους, αντί να ταξιδεύουν διαρκώς σε άλλες χώρες και σε άλλες ηπείρους.

Ο Bernie Ecclestone έχει ξεκαθαρίσει ότι οι αγώνες δε θα ξεπεράσουν τους 20 ανά σεζόν, αλλά αυτό δεν αποκλείεται ν’ αλλάξει στο μέλλον. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της McLaren Racing, Martin Whitmarsh, δηλώνει πως οι ομάδες θα πρέπει να υποχωρήσουν αν ο 82χρονος αποφασίσει ν’ αυξήσει τους αγώνες, διότι θα το κάνει για κάποιον λόγο.

Για να είμαστε δίκαιοι με τον Bernie, υπήρξε μια πολύ καλή εξερεύνηση νέων χωρών. Σε αυτό το οικονομικό κλίμα, πάντα υπάρχει χώρος γι’ αμφιβολίες, έτσι δεν είναι κακή ιδέα να έχουμε κάποια κάλυψη από άλλες χώρες. Δεν ξέρω αν το ημερολόγια θ’ αυξηθεί στους 22 αγώνες· σίγουρα, θα ήταν δύσκολο για τις ομάδες, αλλά αυτή είναι η επιχείρηση, κι εμείς είμαστε μέσα. Όλοι πίστευαν, πριν από λίγα χρόνια, ότι θα ήταν υπέρβαση αν είχαμε περισσότερους από 16 αγώνες και οι περισσότεροι θα ήταν εκτός Ευρώπης τώρα.

Εγώ και οι οδηγοί έχουμε σχετικά εύκολη δουλειά σε σχέση με τα παιδιά που κατασκευάζουν το μονοθέσιο και το να κάνουν συνεχώς αγώνες, είναι πολύ δύσκολο. Αλλά, πρέπει να υποστηρίξουμε τον Bernie: η Formula 1 χρειάζεται κάποιες απ’ αυτές τις νέες πίστες, και η Ρωσία είναι μια ενδιαφέρουσα αγορά. Αλλά, με ερωτηματικά που υπάρχουν με μερικές πίστες, πρέπει να διαχειριστείς την κατάσταση, και αυτός είναι πολύ καλός σ’ αυτό.

Προσωπικά, δε νομίζω ότι θα έχουμε περισσότερους από 20 αγώνες το 2014, αλλά είναι η δουλειά των άλλων να φαντάζονται ποιοι αγώνες θα είναι στο πρόγραμμα.

Η Monisha Kaltenborn, Πρόεδρος και μέτοχος κατά 33.3% τής Sauber, υπογραμμίζει πως οι αγώνες είναι ήδη πολλοί για το προσωπικό και πως κάθε αλλαγή θα πρέπει να γίνει με προσοχή.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το τι αντίκτυπο θα έχει αυτό, διότι ξέρουμε ότι, αυτή τη στιγμή, οι 20 αγώνες είναι κάτι αρκετά δύσκολο για το προσωπικό. Αν αυξηθεί ο αριθμός των αγώνων, πρέπει να σκεφτείς τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στους ανθρώπους. Μήπως χρειαστούν περισσότεροι εργαζόμενοι.

Θα πρέπει, επίσης, να εξετάσεις τον αγορά. Αν υπάρχει κορεσμός, ίσως τελικά να μην είναι καλό για το προϊόν. Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να εξετάσουμε με σαφήνεια και, στη συνέχεια, να δούμε ν’ αποφασίσουμε αν είναι καλό ή όχι. Απ’ αυτά που έχουμε τώρα, το να πάμε σε περισσότερους από 20 αγώνες, θα ήταν υπερβολικό.

[Πηγή: Sporting Life]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...