Λεπτομέρειες για τα Lexus RC και RC-F

Σχετικά άρθρα

Lexus-IS-Coup-IS-F (1)

Η Lexus ετοιμάζει την coupe έκδοση του IS, η οποία θα ονομαστεί RC. Το αυτοκίνητο σχεδιαστικά θα δανείζεται στοιχεία από το LF-CC Concept που είδαμε στην έκθεση του Παρισιού, τον Σεπτέμβριο του 2012 και θα διαθέτει τη χαρακτηριστική νέα γρίλια της εταιρίας και μικρότερο μεταξόνιο από το IS, ενώ στην Αμερική θα ξεκινά από τις $40.000.

Θα έχει μήκος κοντά στα 4.700 mm, πλάτος 1.845 mm και μεταξόνιο 2.730 mm. Σχεδιαστικά θα αντικατοπτρίζει την σπορ εικόνα της εταιρίας, θα προσφέρετε σε coupe και cabrio έκδοση και θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα πισωκίνητη πλατφόρμα της εταιρίας.

Μηχανικά θα εξοπλίζεται με τρεις κινητήρες, έναν 2,0-λιτρο turbo, έναν V6 3,5-λίτρων απόδοσης 306 ίππων που θα στέλνει τη κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω Torsen μπλοκέ διαφορικού καθώς και με έναν 2,5-λίτρων υβριδικό κινητήρα.

H γρήγορη RC-F έκδοση θα διαθέτει επιθετικής σχεδίασης προφυλακτήρες, μεγάλες εισαγωγές αέρα, τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων και αεροτομή. Επίσης θα φορά carbon οροφή, carbon καπό και carbon πορτμπαγκάζ, ενώ θα διαθέτει και αεροτομή, παρόμοιας σχεδίασης με αυτή του LFA. Η RC-F έκδοση θα διαθέτει 15 mm χαμηλότερη ανάρτηση, παχύτερες αντιστρεπτικές και θα φορά έναν V8 5,0-λίτρων Euro 6 κινητήρα απόδοσης 455 ίππων στις 6.800 σ.α.λ με 543 Nm ροπής στις 5.200 σ.α.λ, δίνοντας στο αυτοκίνητο τη δυνατότητα να πιάσει τελική ταχύτητα 300 χλμ/ώρα. Θα κοστίζει 100.000 δολάρια με τον κινητήρα να διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης μισών κυλίνδρων.

Lexus-IS-Coup-IS-F (2)

Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο Sports Direct Shift κιβώτιο με paddles και τρία προγράμματα λειτουργίας (Normal, Sport και Snow). Η Lexus θα εξοπλίσει το αυτοκίνητο με μεγάλα φρένα της Brembo αποτελούμενα από εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και τετραπίστονες πίσω με τρυπητούς αεριζόμενους δίσκους, καθώς και με σπορ εξάτμιση. Οι ζάντες θα είναι της BBS διαστάσεων 19″ με ελαστικά Michelin Pilot Sport PS.

To RC 350 αναμένεται να παρουσιαστεί τον Νοέμβριο στην έκθεση του Τόκιο, ενώ λίγο αργότερα θα βγει στην αγορά και σε υβριδική έκδοση, η οποία θα πωλείται στην αγορά της Ευρώπης και της Ιαπωνίας, αλλά όχι σε αυτή της Αμερικής. Σε ότι αφορά την RC-F έκδοση θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2014 στην έκθεση του Detroit.

[Πηγή: MotorTrend]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί ένα σπάνιο κόκκινο Lexus LFA του 2012 με μόλις 431 χλμ.

Η Lexus έδινε την επιλογή 28 αποχρώσεων για το LFA και τα περισσότερα που βγήκαν από το εργοστάσιο της στη πόλη Motomachi της Ιαπωνίας...

Σε περιορισμένη παραγωγή η BMW M3 CS Touring

Η BMW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης...

To Toyota FJ Cruiser επιστρέφει ως μικρότερο Land Cruiser

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Toyota κατοχύρωσε το όνομα Land Cruiser FJ, το οποίο -αν βγει ένα μοντέλο με αυτό το όνομα- πιθανότατα θα αποτελέσει...

Ανακαλούνται 685.491 αυτοκίνητα των Toyota και Lexus

Η Toyota προχωρά σε τέσσερις ανακλήσεις στις ΗΠΑ που επηρεάζουν 661.663 αυτοκίνητά της. Η πρώτη ανάκληση αφορά 381.000 Tacoma παραγωγής 2022 - 2023, επειδή...
Autoblog.gr