Η Sauber διαψεύδει τις φήμες για προβλήματα με τα Ρωσικά ταμεία χρηματοδότησης

Σχετικά άρθρα

GP Spanien 2013

Πριν περίπου ένα μήνα, διαβάσαμε για τη συμφωνία της ομάδας της Sauber με τα τρία ρωσικά ταμεία επενδύσεων, Investment Cooperation International Fund, State Fund of Development of North-West Russian Federation και National Institute of Aviation Technologies. Στο διάστημα που μεσολάβησε, αναπτύχθηκαν φήμες οι οποίες ήθελαν την πολλαπλή συμφωνία να μην προχωρά και τους Ελβετούς να βρίσκονται με το ένα πόδι έξω από την Formula 1, λόγο οικονομικών δυσκολιών.

Η ομάδα με ανακοίνωσή της, ήρθε να διαψεύσει αυτά τα δημοσιεύματα, τονίζοντας πως είναι παντελώς ψευδή.

Η ανακοίνωση συνεργασίας με τους Ρώσους εταίρους, βρίσκεται σε μια σταθερή βάση. Το συμβόλαιο με τον οδηγό Sergey Sirotkin είναι ενεργό και εκείνος, θα αρχίσει προετοιμασίες την επόμενη εβδομάδα, μετά το τέλος των υποχρεωτικών διακοπών της Formula 1. Επιπλέον, οι συμβάσεις πληρωμών προς την ομάδα έχουν ήδη γίνει.

Οι αναφορές στο Γερμανικό τύπο την Τρίτη, ισχυρίζονταν πως η συμφωνία ήταν σε κίνδυνο, υπαινίσσοντας πως η συμμετοχή της NIAT (National Institute of Aviation Technologies) ήταν υπό αμφισβήτηση. Η Sauber ξεκαθάρισε πως ανάμεσα στις δυο εταιρείες δεν υπήρχε εξαρχής συμφωνία για χρηματοδότηση, αλλά για τεχνική αλληλοβοήθεια:

Χρηματοδοτική συνεισφορά από το NIAT ουδέποτε είχε προγραμματιστεί. Μια τεχνική συνεργασία αποτελεί τη βάση της σύμβασης μας με το NIAT και η οποία σύμβαση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Η ανακοίνωση έκλεισε με καρφί της ομάδας προς “διάφορα μέσα”, προφανώς αναφερόμενη στο Γερμανικό μέσο που διέρρευσε τα δημοσιεύματα:

Είμαστε έκπληκτοι από την ευκολία με την οποία διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχουν δημοσιεύσει ψεύδη και φήμες (κατά της ομάδας).

[Πηγή: Sauber F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...