Η Jaguar ανακαλεί XK Cabrio και XF

Σχετικά άρθρα

2013_jaguar_xk_convertible_f3q_act

Η Jaguar πρόγραμμα ανάκλησης 1.989 XK Convertible και 940 XF sedan για διαφορετικούς λόγους το κάθε αυτοκίνητο.

Για το βρετανικό convertible αφορά τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από την 1η Οκτωβρίου του 2010 μέχρι και τη 1η Αυγούστου του 2013, με το πρόβλημα να εντοπίζεται σε έναν διακόπτη που ανοιγοκλείνει την υφασμάτινη οροφή. Ο διακόπτης ελέγχει επίσης τα ηλεκτρικά παράθυρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο διακόπτης δεν μετακινείτε προς τα κάτω για να κλείσουν τα ηλεκτρικά παράθυρα, πράγμα που σημαίνει ότι το παράθυρο μπορεί να κλείσει κατά λάθος στο δάχτυλο ή το χέρι ενός απρόσεκτου επιβάτη.

2013-jaguar-xf

Από την άλλη, το πρόβλημα που εντοπίστηκε στην XF αφορά τον 2-λιτρο turbo κινητήρα και έχει να κάνει με ένα κολάρο ακριβώς κάτω από το καπό, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει ρετάρισμα του κινητήρα ή θα μπορούσε να αφήσει τον οδηγό χωρίς τιμόνι και φρένα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για τραυματισμό για καμία από τις δύο περιπτώσεις, με την Jaguar να ξεκινάει την ανάκληση στις 27 Σεπτεμβρίου.

[Πηγή: National Highway Traffic Safety Administration (1), (2)]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...