Η Ferrari πιστεύει στα υβριδικά αλλά όχι στα ηλεκτρικά

Σχετικά άρθρα

LaFerrari

Η Ferrari σχεδιάζει να κατασκευάσει κι άλλα υβριδικά οχήματα που θα συνεχίσουν την «παράδοση» της LaFerrari αλλά θα τοποθετούνται χαμηλότερα στη γκάμα της καθώς ο κατασκευαστής δουλεύει στο να προσελκύσει πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνους, πλούσιους πελάτες.

Δεν πιστεύω στα ηλεκτρικά οχήματα αλλά πιστεύω πολύ στα υβριδικά

Είπε ο Luca Cordero di Montezemolo στο Bloomberg. Η Ferrari αυτή τη στιγμή είναι το πιο επικερδές κομμάτι του Group Fiat και μέρος της τάσης των κατασκευαστών super/hypercars που θέλουν να προσφέρουν αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων με χαμηλές εκπομπές ρύπων –βλ. Porsche 918 Spyder και BMW i8-.

Βγάζει περισσότερο νόημα να δοκιμάσεις νέες τεχνολογίες με πολυτελή ή/και υψηλών επιδόσεων οχήματα καθώς οι αγοραστές αυτών των οχημάτων τείνουν να είναι λιγότερο ευαίσθητοι σε υψηλές τιμές και περισσότερο πρόθυμοι να πληρώσουν για την επιπλέον τεχνολογία. Επιπλέον, η υβριδική τεχνολογία μπορεί να κάνει ένα sports car περισσότερο δυναμικό καθώς το ηλεκτρικό powertrain βελτιώνει την επιτάχυνση

Λέει o Sascha Gomel, αναλυτής της Commerzbank AG στη Φρανκφούρτη.

Γυρνώντας στην Ferrari, η φίρμα έχει βελτιώσει σημαντικά τα περιθώρια κέρδους της και πιστεύει πως η αγορά είναι ιδιαίτερα καλή αυτή τη στιγμή, ιδίως σε σημαντικές χώρες και περιοχές όπως η Γερμανία, οι Η.Π.Α., η Αγγλία, η Ιαπωνία και η ευρύτερη Κίνα. Ωστόσο, σχεδιάζει να μειώσει τις παραδόσεις κατά 400 αυτοκίνητα φέτος παρά την πρόσφατη αποκάλυψη της 458 Speciale και την επικείμενη παρουσίασή της στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Ένας ακόμα τρόπος να αυξήσει τα κέρδη της, είναι μέσω των βοηθητικών επιχειρήσεων. Έχει ήδη παρουσιάσει την Pr1ma εταιρία ένδυσης με προϊόντα όπως δερμάτινα μπουφάν των €1.500 και άλλα υπερτιμημένα ρούχα με το αλογάκι στο πέτο… Και δεν θα σταματήσει εκεί. Υπάρχουν σχέδια για πωλήσεις άσχετων με αυτοκίνητα προϊόντων, licensing και merchandise.

Αν για κάτι ήταν όμως απόλυτος ο Montezemolo, ήταν για την πορεία της Ferrari εντός του Group και τη σημασία της φίρμας:

Η Ferrari είναι πολύ σημαντική στο Group, τόσο για τα οικονομικά αποτελέσματα που παράγει, όσο για την φίρμα, το image και την τεχνολογική συνεργασία της με την Maserati και την Alfa Romeo.

[Πηγή: Bloomberg]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...

Touring Arese RH95 Vento D’Oro

Η Carrozzeria Touring Superleggera βγάζει στην αγορά μια ειδική έκδοση του Arese RH95, την Vento D’Oro, με το αυτοκίνητο να πρόκειται για μια Ferrari...