Volkswagen Golf R 2014 [Live Photos]

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf R 2014 Live Photos (2)

Η Volkswagen τη Τρίτη έδωσε μόνο δύο φωτογραφίες του νέου Golf R και τώρα ήρθε η ώρα να το δούμε και σε live φωτογραφίες, από το event που διοργάνωσε το τμήμα R της, στη Γερμανία.

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο 2.0 ΤSI τετρακύλινδρος κινητήρας προερχόμενος από το Audi S3, απόδοσης 300 ίππων από τις 5.500 σ.α.λ. έως τις 6.200 σ.α.λ. και 380Nm ροπής. Συγκρινόμενος με αυτόν του Golf GTI, έχει νέα κυλινδροκεφαλή, νέες βαλβίδες εξαγωγής, νέα ελατήρια βαλβίδων και πιστόνια ενώ και το turbo είναι ανασχεδιασμένο. Όλη αυτή η δύναμη, θα περνάει στον δρόμο μέσω του συστήματος τετρακίνησης 4Motion που πάντοτε εξόπλιζε τα ισχυρότερα Golf ενώ όσον αφορά στο κιβώτιο ταχυτήτων, το Golf R θα εξοπλίζεται με χειροκίνητο, εξατάχυτο κιβώτιο με ενισχυμένο συμπλέκτη ως standard με το αυτόματο, εξατάχυτο DSG ως επιλογή.

volkswagen-golf-r-2014-live-photos-4

Το 2014 VW Golf R, θα διαθέτει νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση. Θα «κάθεται» 20mm χαμηλότερα σε σύγκριση με το απλό Golf και 5mm χαμηλότερα σε σύγκριση με το GTI ενώ συγκεκριμένα στην εμπρός ανάρτηση που συνήθως αποτελεί το πρόβλημα σε τόσο ισχυρά οχήματα, το κάτω ψαλίδι του γόνατου είναι καινούριο ενώ και το scrub radius είναι τέτοιο ώστε να σταθεροποιεί το ίχνος. Το σύστημα διεύθυνσης είναι πρακτικά ίδιο με αυτό του Golf GTI με μοναδική διαφορά πως το σύστημα πλέον έχει μειώσει δραστικά το lock-to-lock από 2,75 στροφές που ήταν σε μόλις 2,1! Για να σταματήσει δε το Golf R, η VW το εξόπλισε με αεριζόμενους δίσκους και στους τέσσερις τροχούς. Έχει μέση κατανάλωση 7,1 λίτρα/100 χλμ και 165 γρ/χλμ εκπομπές CO2 (6,9 λίτρα/100 χλμ και 159 γρ/χλμ με το DSG).

Volkswagen Golf R 2014 Live Photos (10)

Τέλος, διαφορές εντοπίζουμε φυσικά και στην εμφάνιση. Το νέο Golf R διαθέτει νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, πλαϊνά skirts, πίσω διαχύτη, σκουρόχρωμα πίσω φωτιστικά σώματα, τετραπλή απόληξη της εξάτμισης, αλουμινένιους πλαϊνούς καθρέπτες και νέας εμφάνισης bi-xenon εμπρός φώτα. Οι ζάντες που φοράει είναι 18 ιντσών ως standard ενώ προσφέρονται και 19άρες ως extra. Στο εσωτερικό υπάρχουν καθίσματα επενδυμένα με δέρμα/alcantara και ύφασμα και νέο κοντέρ με τελική ένδειξη 320 χλμ/ώρα.

Το 2014 Volkswagen Golf R θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον επόμενο μήνα ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα αρχίσουν να γίνονται στα μέσα του 2014, διαθέσιμο σε τρίπορτη και πεντάπορτη έκδοση, με την τιμή στη Γερμανία να ξεκινά από τα €38.325.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...