Kovalainen: Δεν θα γίνω pay-driver

Σχετικά άρθρα

Formula One World Championship 2013, Round 10, Belgian Grand Prix

Τα τελευταία δυο χρόνια, η Formula 1 έχει γεμίσει με οδηγούς που πληρώνουν, αντί να πληρώνονται, ώστε να τρέχουν στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα του πλανήτη. Ακόμα και οδηγοί με νίκες, όπως ο Pastor Maldonado, οδηγοί σε μεγάλες ομάδες, όπως ο Perez της McLaren, ή και ταλαντούχοι σε μικρή ηλικία, όπως ο Bianchi, έχουν γερές “πλάτες” να τους στηρίζουν και σίγουρα τους βοήθησαν πολύ και στα πρώτα τους βήματα, στις μικρότερες κατηγορίες.

Με τις οικονομικές δυσκολίες να είναι μεγάλες, ειδικά για τις μικρότερες ομάδες, το ταλέντο δείχνει να μπαίνει σε δεύτερο πλάνο και το κύριο “προσόν” που απαιτείται από τους οδηγούς, αλλά και αρκετούς από τους δοκιμαστές, είναι η οικονομική βοήθεια. Η κατάσταση δείχνει να γίνεται ακόμη χειρότερη του χρόνου, με πιλότους που όχι μόνο δεν έχουν αποδείξει την αξία τους, αλλά είναι και παντελώς άπειροι ώστε να οδηγήσουν σε υψηλό επίπεδο.

Σε αυτό το κλίμα, υπάρχει κάποιος που αρνείται πεισματικά να υποκύψει στις πιέσεις. Ο Heikki Kovalainen έτρεχε για λογαριασμό της Caterham τα τελευταία 3 χρόνια, όμως για το 2013 προτιμήθηκαν οδηγοί που θα έφερναν χρήματα στα ταμεία της ομάδας. Ο ίδιος δήλωσε για την απομάκρυνσή του:

Όλοι γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους παραγκωνίστηκα από τη Formula 1 και ακόμα δεν θέλω να πάω προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν θέλω να αναζητήσω χρήματα και να φέρω χρήματα στις ομάδες. Ούτως ή άλλως έχω καταφέρει να κρατήσω τον εαυτό μου εδώ στο paddock και νομίζω ότι έχω καταφέρει να βοηθήσω σε κάποια πράγματα την ομάδα.

Ο Φινλανδός έχει φέτος 3 παρουσίες στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, σε Bahrain, Catalunya και Spa, κάτι σημαντικό για τον ίδιο, αφού παραμένει το όνομά του στους κύκλους της Formula 1. Ο Heikki μίλησε για τις ελπίδες του να βρεθεί στο grid του χρόνου, ως επίσημος οδηγός κάποιας ομάδας, όσο και για την ευκαιρία που δεν εκμεταλλεύτηκε, με την McLaren το 2008 και 2009.

Νομίζω ότι είναι σημαντικό να γυρίσω στους αγώνες, αυτός είναι σαφώς ο στόχος μου, αλλά πραγματικά δεν ξέρω αν οι πιθανότητες είναι καλές ή όχι. Το γεγονός είναι ότι δεν θα φέρω χρήματα, όλοι το γνωρίζουν αυτό, και αν αυτό πρόκειται να είναι εμπόδιο και πάλι, τότε είναι έξω από τα χέρια μου.

Δεν ανησυχώ για τους άλλους οδηγούς, που φέρνοντας χρήματα, παίρνουν και τις θέσεις. Θα προσπαθήσω να βρω άλλους τρόπους και θα προσπαθήσω να πείσω τους ανθρώπους να με εμπιστευτούν, με βάση το ταλέντο μου και αυτά που μπορώ να προσφέρω στην ομάδα. Το αν αυτό θα λειτουργήσει ή όχι, δεν το ξέρω.

Με την Βρετανική ομάδα κατάφερε να πανηγυρίσει την μοναδική νίκη της καριέρας του, στην Ουγγαρία το 2008, όμως οι εμφανίσεις του, δικαιολογημένα, κρίθηκαν ανεπαρκείς ώστε να παραμείνει στο Woking.

Είχα μια καλή ευκαιρία με τη McLaren, την οποία δεν εκμεταλλεύτηκα όπως έπρεπε, αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να εγκαταλείψω ακόμα. Δουλεύω για να αλλάξω την κατάσταση, για να αποδείξω τον εαυτό μου και πάλι σε όλους.

Δυστυχώς, το μόνο που μπορούμε εμείς να κάνουμε ως απλοί θεατές, είναι να ελπίζουμε να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων, ώστε οδηγοί όπως ο Kovalainen, ο Kobayashi, ο Glock, αλλά και πολλοί από μικρότερες κατηγορίες, να πάρουν τις θέσεις που αξίζουν στο grid της Formula 1.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα