Teaser Photos: Αυτό είναι το νέο Volvo XC90

Σχετικά άρθρα

Volvo XC90 2014 Teaser

H Volvo παρουσίασε στο Γκέτεμποργκ σε μια ειδική εκδήλωση το Concept Coupe και εκεί έδωσε και μερικά σκίτσα του νέου XC90, του πρώτου μοντέλου της που θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα Scalable Product Architecture – SPΑ και υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρίας.

Από τις φωτογραφίες βλέπουμε πως το νέο XC90 διαθέτει LED φώτα ημέρας σε σχήμα T, παρόμοια με αυτά του Concept Coupe, LED πίσω φωτιστικά σώματα και ένα σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής.

Η επόμενη γενιά του Volvo XC90 θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2014 και θα γίνει το πρώτο μοντέλο των Σουηδών, το οποίο θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με τη μητρική της εταιρία, την Κινέζικη Geely. Το νέο XC90 θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με τους νέους τετρακύλινδρους Drive-E κινητήρες.

Volvo XC90 2014 Teaser

Θα εξοπλίζεται με 6 συστήματα ασφαλείας με το πρώτο να είναι το σύστημα ανίχνευσης πεζών στο σκοτάδι το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να εντοπίζει αντικείμενα ακόμη και το βράδυ. Μόλις εντοπίσει κάποιο αντικείμενο μπροστά από το αυτοκίνητο θα προειδοποιεί τον οδηγό, και αν αυτός δεν ανταποκριθεί τότε θα φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο ώστε να αποφύγει το ατύχημα.

Volvo XC90 2014 Teaser

Ακολουθεί το Road Edge and Barrier Detection With Steer Assist, το οποίο είναι παρόμοιο με το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας. Το σύστημα μόλις εντοπίσει κάποιο όχημα να παρεκκλίνει από τη πορεία του, τότε το επαναφέρει μέσα στη λωρίδα. Το σύστημα λειτουργεί και σε δρόμους χωρίς διαγράμμιση, αφού χρησιμοποιεί μια κάμερα και ένα ραντάρ που διαβάζει συνεχώς τον δρόμο.

Volvo XC90 2014 Teaser

Στη συνέχεια συναντάμε τα Adaptive Cruise Control With Steer Assist και Animal Detection will, ενώ υπάρχει και το Car 2 Car Communication, το οποίο θα βγει στην αγορά το 2016 και θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα να επικοινωνούν μεταξύ τους σε διασταυρώσεις, φανάρια κτλ. Τέλος η Volvo θα εξοπλίσει το XC90 και με το σύστημα αυτόνομου παρκαρίσματος.

[Πηγή: Feber]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...