Chris Bangle: Οι σχεδιαστές αυτοκινήτων έχουν γίνει τεμπέληδες

Σχετικά άρθρα

chris_bangle

Ο Chris Bangle, ο εκκεντρικός πρώην σχεδιαστής της BMW ήταν υπεύθυνος σχεδίασης για την προηγούμενη Σειρά 3 και Σειρά 7, για το Z9 Gran Turismo concept, ενώ συνέβαλε στο σχεδιασμό των Z4, X5, X6, Mille Migna concept και GINA concept. Στο βιογραφικό του υπάρχει επίσης η βοήθεια του στον σχεδιασμό των νέων Mini αλλά και των Rolls Royce Ghost και Phantom.

Αφού έφυγε από την BMW το 2009, o Bangle έχει ανοίξει ένα σχεδιαστικό γραφείο στο Τορίνο, το Chris Bangle Associates, ενώ εργάζεται και για λογαριασμό της Samsung. Αραιά και που, κάνει την εμφάνιση του, δηλώνοντας την αντίθεση του σχετικά με τον σχεδιασμό των σημερινών αυτοκινήτων.

Στην έκθεση της Γενεύης του 2011, ο Bangle τα έβαλε τόσο με τον Jason Castriota για τον σχεδιασμό του Saaab PhoeniX Concept, ενώ τα είχε βάλει και με τα supercars της έκθεσης.

Τώρα μιλώντας στο Autonews, κάνει ξανά σκληρή κριτική σε όλους τους συναδέλφους του, αφού όπως χαρακτηριστικά δήλωσε αυτοί πλέον έχουν γίνει τεμπέληδες. Ο Bangle δήλωσε χαρακτηριστικά:

Σήμερα, τα πρωτότυπα αυτοκίνητα (concepts cars) δεν έχουν κανένα ίχνος φαντασίας, αφού απλά μας δείχνουν το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής του μοντέλου. Είναι άραγε αυτό καινοτομία; Όχι, θα απαντήσω. Στο τέλος της ημέρας αυτή η νοοτροπία εμποδίζει τον σχεδιασμό των αυτοκινήτων να πάει ένα βήμα παρακάτω, σε μια νέα εποχή.

Ο 56-χρονος Bangle συμπλήρωσε λέγοντας πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον δεν καινοτομούν, ενώ έχει δεχτεί αρκετές προτάσεις από πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε να αναλάβει επικεφαλής σχεδίασης, αλλά τις αρνήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά:

Δεν είναι κάτι που μπορείς κάνεις part time, αλλά πρέπει να δώσει όλη τη καρδιά και τη ψυχή του σε αυτό, αλλιώς όλη η κίνηση θα είναι λάθος.

[Πηγή: Automotive News]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...