Το Citroen C4 Cactus θα παρουσιαστεί στις 5 Φεβρουαρίου 2014

Σχετικά άρθρα

img_2069

Μόλις μια ημέρα μετά τη παρουσίαση του Citroen Cactus Concept στην έκθεση της Φρανκφούρτης, είχαμε την έκδοση παραγωγής να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης στη Νότιο Ευρώπη.

Η Citroën, φαίνεται ότι θέλει να κυκλοφορήσει το νέο της αυτοκίνητο πολύ σύντομα, μέσα στο 2014 και σήμερα ανακοίνωσε ότι το C4 Cactus, όπως θα ονομαστεί, θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στις 5 Φεβρουαρίου του 2014. Η μέρα αυτή δεν επιλέχθηκε τυχαία καθώς αποτελεί τον εορτασμό της 5ης επετείου από την παρουσίαση της DS σειράς, αλλά και σηματοδοτεί τα 136 χρόνια από τότε που ο ιδρυτής της εταιρίας Andre Citroën, γεννήθηκε.

Ο υπεύθυνος της C-σειράς μοντέλων, Pierre Monferrini, δήλωσε ότι οι αντιδράσεις του κοινού που πήραν από το Cactus concept ήταν πολύ θετικές και η έκδοση παραγωγής θα μείνει αρκετά πιστή στο πρωτότυπο. Συνέχισε, δηλώνοντας ότι δε θα βασίζεται στην πρόσφατα παρουσιασμένη EMP2 πλατφόρμα και όλα τα μοντέλα που θα φέρουν το όνομα “Cactus” θα είναι απλά και προσιτά αυτοκίνητα.

Το C4 Cactus θα τροφοδοτείται με μικρούς και αποδοτικούς κινητήρες ενώ θα συνδυάζεται με απλά κιβώτια ταχυτήτων, ώστε να κρατηθεί το κόστος χαμηλά. Η γαλλική εταιρία δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα πλασάρει το νέο αυτοκίνητο σαν hatchback ή crossover, αλλά το πιο πιθανό είναι να επιλέξουν να παντρέψουν αυτά τα δύο ώστε μαρκετινίστικα να βγει ο όρος “cross-hatch”.

[Πηγή: Αutocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 189.403 Citroen C3 και DS3 λόγω των αερόσακων της Takata

189.403 Citroen C3 και DS3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 31 Αυγούστου 2009 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ανακαλούνται παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού και συνοδηγού,...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...