H Audi πιέζει να επιτραπούν τα LED φωτιστικά της σώματα στην Αμερική

Σχετικά άρθρα

audi-a8-and-s8-facelift-2014-live-in-frankfurt-2013-15

H Audi, λόγω ενός νόμου που ισχύει στην Αμερική από το 1968 δεν μπορεί να προσφέρει τα νέα LED-Matrix φωτιστικά σώματα στο ανανεωμένο A8. Σύμφωνα με τον Federal Motor Vehicle Safety Standard νόμο 108 της NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) τα LED φωτιστικά σώματα της Audi απαγορεύονται αφού ο οργανισμός εξακολουθεί να πιστεύει πως τα LED φωτιστικά σώματα δεν μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλεια.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στα επιμέρους στοιχεία των νέων φωτιστικών σωμάτων της Audi τα οποία είναι πολύ μικρά ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις απαιτήσεις του νόμου. Αυτός αναφέρει πως ο κάθε λαμπτήρας/διόδιος/LED πρέπει να φωτίζει 22 τετραγωνικά εκατοστά, ενώ συνολικά πρέπει να φωτίζουν 50 τετραγωνικά εκατοστά. Κατά την ατομική αλληλουχία, τα φωτιστικά σώματα της Audi δεν καλύπτουν τα παραπάνω και έτσι η NHTSA δεν μπορεί να επιτρέψει στην Audi να τα πουλά στην Αμερική.

http://www.youtube.com/watch?v=QfO4AGp9iZw

Τα φωτιστικά σώματα της Audi διαθέτουν LED λυχνίες οι οποίες συνδυάζονται με αισθητήρες και κάμερες, που κατευθύνουν τις λυχνίες, δημιουργώντας έτσι σκιές ώστε να μην τυφλώνουν τους οδηγούς από το απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας.

Τα νέα Matrix LED φωτιστικά σώματα αποτελούνται από 25 διόδους LED στη μεγάλη σκάλα και πέντε ανακλαστήρες. Όταν τα φωτιστικά σώματα είναι στο αυτόματο, ενεργοποιούνται στα 30 χλμ/ώρα όταν το αυτοκίνητο κινείται σε εθνική οδό και από τα 60 χλμ/ώρα μέσα στη πόλη. Τα νέα φωτιστικά σώματα διαθέτουν LED φλας τα οποία αποτελούνται από 18 LED διόδους μπροστά και 24 LED πίσω. Ενεργοποιούνται διαδοχικά κατά 20 ms με κατεύθυνση από μέσα προς τα έξω και μετά από 150 ms όλοι οι δίοδοι είναι αναμμένοι. Παραμένουν αναμμένοι για ακόμη 250 ms και στη συνέχεια τα φλας σβήνουν.

Η ειδική κάμερα, αναγνωρίζει το πότε έρχεται αυτοκίνητο από το απέναντι ρεύμα, ρυθμίζοντας έτσι τα κάτοπτρα, του αριστερού φωτιστικού σώματος, ώστε η δέσμη του φωτός να μην ενοχλεί ποτέ τον οδηγό του διερχόμενου αυτοκινήτου. Το δεξί φωτιστικό σώμα, συνεχίζει να φωτίζει κανονικά τον δρόμο, έτσι ώστε ο οδηγός να βλέπει πάντα ένα φωτεινό, ομοιογενές και πολύ πιο αποτελεσματικό παραγόμενο λευκό φως.

Τα νέα φωτιστικά σώματα, όταν συνεργάζονται με το προαιρετικό σύστημα υποβοήθησης νυχτερινής όρασης με αναγνώριση πεζών, όταν εντοπίσουν έναν άνθρωπο μπροστά από το αυτοκίνητο, τότε μερικά LED εστιάζουν πάνω του και αναβοσβήνουν γρήγορα τρεις φορές, έτσι ώστε να προειδοποιήσουν τόσο τον πεζό όσο και τον οδηγό. Φυσικά και νέα Audi Matrix LED είναι ενεργά, αφού κατευθύνουν τη δέσμη προς την κατεύθυνση της στροφής, ενώ συνεργάζονται και με το σύστημα πλοήγησης MMI navigation plus.

http://www.youtube.com/watch?v=nGbk2xhZNQ8

[Πηγή: Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Audi R8 είναι επισήμως νεκρό

Από τον Οκτώβριο του 2022, η Audi έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση της παραγωγής του R8, παρουσιάζοντας -τότε- τη V10 GT RWD έκδοση του, ενώ...

Η Audi καταργεί την ονοματοδοσία των μοντέλων της που δημιούργησε σύγχυση

Το καλοκαίρι του 2017, η Audi ανακοίνωσε πως αλλάζει την ονομασία των μοντέλων της, προσθέτοντας σε αυτά 2 επιπλέον νούμερα. Τα ονόματα των μοντέλων...
Autoblog.gr