Η Mercedes-Benz SLS AMG δεν θα αντικατασταθεί άμεσα

Σχετικά άρθρα

Mercedes-Benz SLS AMG GT

Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της AMG, Ola Kallenius, η εντυπωσιακή Mercedes-Benz SLS AMG δεν θα αντικατασταθεί άμεσα όταν σταματήσει η παραγωγή της.

Μπορεί ο Kallenius να μην το δήλωσε άμεσα αλλά αυτή είναι η δεύτερη φορά που πηγή εντός της φίρμας αναφέρει πως η C190/SLC/AMG GT δεν θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη της SLS AMG αλλά τα δύο αυτοκίνητα θα πωλούνται για λίγο καιρό ταυτόχρονα μέχρι να βγει η SLS από την εικόνα.

Τα τελευταία 10 χρόνια, η SLS ήταν η σημαντικότερη απόφαση που πήραμε σαν κατασκευαστής αυτοκινήτων επιδόσεων γιατί κατά τη γνώμη μου, ανέβασε ολόκληρη τη μάρκα ένα ακόμα επίπεδο. Ήταν το αυτοκίνητο που είχαμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε από το μηδέν και να κάνουμε μία ολοκληρωμένη AMG.

Παρότι η SLS αντικατέστησε πρακτικά άμεσα την McLaren Mercedes SLR, το ίδιο δεν θα γίνει για τον αντικαταστάτη της SLS.

Πιθανότατα δεν θα κάνουμε ένα Volkswagen Golf 5, 6, 7 με την SLS εξαιτίας των gullwing doors κτλ. Δεν είναι κάτι που κάνει το ένα μετά το άλλο. Δεν λέω πως θα πρέπει να περιμένουμε 55 χρόνια για το επόμενο gullwing car, αλλά σίγουρα όχι αμέσως μετά από αυτό που κάναμε τώρα. Χρειάζεται να σταθεί στην ιστορία του αυτοκινήτου ως δικό της κεφάλαιο.

Ο Kallenius συμπλήρωσε πως η επιτυχία της SLS AMG έδωσε το θάρρος και επέτρεψε στην AMG να εξελίξει την SLC. Όσο για το πότε θα σταματήσει η παραγωγή της SLS AMG, ο Kallenius δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία αλλά περιορίστηκε στο «αν θέλετε μία θα πρέπει να χτυπήσετε τώρα»! Δεν είναι άμεση επιβεβαίωση αλλά από ότι φαίνεται το δημοσίευμα που μιλούσε για λήξη της παραγωγής στα μέσα του 2014 δεν απείχε πολύ από την πραγματικότητα.

[Πηγή: Motoring.com.au]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...

Ανακαλούνται 241 Mercedes στην Ελλάδα

Ως μέρος της παγκόσμιας ανάκλησης που επηρεάζει συνολικά 247.443 AMG GT, C-Class, CLE, E-Class, EQE, EQS, GLC, S-Class και SL-Class που κατασκευάστηκαν μεταξύ 6...