Τρελός Σουηδός κάνει μια BMW 1-Series να παράγει 800 άλογα [w/video]

Σχετικά άρθρα

Crazy Swede Creates BMW 1-Series with 800 hp (1)

Στη Σκανδιναβία ένας τρελός Σουηδός βελτίωσε μια BMW 1-Series E82 κάνοντας τη να αποδίδει 800 άλογα. Το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να συμμετέχει σε ερασιτεχνικούς αγώνες και σε track days με τις πόρτες και το σώμα να έχουν αντικατασταθεί από πολυεστέρα, ενώ το καπό, η οροφή, το πορτμπαγκάζ και οι προφυλακτήρες είναι κατασκευασμένα από carbon.

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο 3,2-λίτρος εξακύλινδρος κινητήρας μιας M3 E46 ο οποίος όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, έχει βελτιωθεί σε πολλά σημεία του για να καταφέρει να παράγει τόσα πολλά άλογα. Φορά σφυρήλατα πιστόνια και σφυρήλατες μπιέλες, turbo, νέες πολλαπλές εισαγωγής και εξαγωγής, νέο σύστημα ψύξης, νέα εξάτμιση και επαναπρογραμματισμένη ECU.

Το αυτοκίνητο για να μπορεί να διαχειριστεί την τόσο μεγάλη δύναμη, διαθέτει πλέον κοντύτερο μεταξόνιο, με το μπροστά και το πίσω υποπλαίσιο, όπως επίσης το διαφορικό και το ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης, να προέρχονται από μια M3 E92. Από την M3 είναι επίσης οι coilover αναρτήσεις, με το σύστημα των φρένων να είναι της K-sport.

Στο εσωτερικό συναντάμε κλωβό ασφαλείας, ένα αγωνιστικό κάθισμα της Sparco, carbon ταμπλό, alcantara τιμόνι, ρυθμιζόμενα πεντάλς και υδραυλικό χειρόφρενο.

[Πηγή: Carbuzz]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...