Αμερικανοί μηνύουν την Toyota. Αυτή τη φορά για το Pre-Collision System

Σχετικά άρθρα

Toyota Prius Plus Live in IAA 2011

Η Toyota αποδεικνύεται πως είναι ο αγαπημένος σάκος του box για τους –ούτως ή άλλως «πολεμοχαρείς»- Αμερικάνους αφού ο κολοσσός από την Ιαπωνία εμπλέκεται σε άλλη μία δικαστική υπόθεση, αυτή τη φορά για το Pre-Collision System του.

Το IIHS, μόλις πρόσφατα παρουσίασε ένα νέο πρόγραμμα δοκιμών που «αξιολογεί την επίδοση των συστημάτων αποφυγής μετωπικής σύγκρουσης ώστε να βοηθήσει τους καταναλωτές να αποφασίσουν ποια features να σκεφτούν και να ενθαρρύνει τους κατασκευαστές να επιταχύνουν την ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας». Με την παρουσίαση της δοκιμής, το IIHS δοκίμασε 47 οχήματα. Από τα συστήματα όλων των εταιριών, διακρίθηκαν αυτά της Subaru και της Volvo ενώ στην άλλη πλευρά, το σύστημα της Toyota είχε πολύ κακή επίδοση αφού η μείωση της ταχύτητας πρόσκρουσης από το PCS ήταν «αμελητέα».

Το αυτοκίνητο που δοκιμάστηκε από τον IIHS ήταν το Toyota Prius V που έχει ένα πακέτο πρόσθετου εξοπλισμού αξίας 5.000$ που περιλαμβάνει το Pre-Collision System. Το σύστημα από μόνο του, κοστίζει περίπου 1.000$. Τώρα, ιδιοκτήτες του εν λόγω οχήματος με το συγκεκριμένο σύστημα, ζητούν απαντήσεις και δικαιοσύνη από την Toyota Motor Sales.

Από τα 47 μοντέλα, μόνο το Toyota Prius V και ένα μοντέλο της Infiniti απέτυχαν να χαρακτηριστούν σύστημα αποφυγής σύγκρουσης. Παρότι το PCS προωθείται και πωλείται από την Toyota Motor Sales ως σύστημα αποφυγής σύγκρουσης που δύναται να φρενάρει αυτόματα σε επικείμενες μετωπικές συγκρούσεις που μπορούν να αποφευχθούν, δεν παρέχει κανενός είδους όφελος στην ασφάλεια των πελατών που πλήρωσαν για αυτό το extra.

Αναφέρει η καταγγελία. Σύμφωνα με την Tae Hee Lee, οι υπεύθυνοι της Toyota Motor Sales απάντησαν πως η εταιρία ποτέ δεν είπε πως τα μοντέλα της περιλαμβάνουν τέτοιο σύστημα. Τώρα οι ενάγοντες ζητούν 5 εκατομμύρια δολάρια για «παραβίαση εγγύησης, απάτη, παραβίαση συμβολαίου, κακή πίστη» κ.ά. Θα σας ενημερώνουμε τακτικά και για αυτήν την υπόθεση.

[Πηγή: Courthousenews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...