Μελέτη δείχνει πως ο κόσμος θα προτιμούσε να αγοράσει αυτόνομο αυτοκίνητο από την Google και όχι από την GM

Σχετικά άρθρα

Self Driving car

Η  προοπτική αγοράς ενός αυτόνομου αυτοκινήτου τα επόμενα χρόνια, έχει γίνει περισσότερο ρεαλιστική από ποτέ. Δεν είναι λίγοι οι κατασκευαστές που έχουν ανακοινώσει τα σχέδια τους για κατασκευή ενός τέτοιου συστήματος και εκτός αυτών, υπάρχει και η Google που μπορεί να μην ξέρει να κατασκευάζει αυτοκίνητα αλλά σίγουρα ξέρει να προγραμματίζει συστήματα! Αυτό που είναι άγνωστο σε εμάς, είναι το πώς θα συμπεριφερθεί ο κόσμος. Δεν αναφέρομαι στο αν θα ενδιαφερθεί να αγοράσει αυτόνομο όχημα γενικά, αλλά από τη στιγμή που έχει πάρει την απόφαση, ποια μάρκα θα προτιμούσε;

Η μελέτη που έκανε μία συμβουλευτική φίρμα ονόματι KPMG χρησιμοποιώντας το δίλημμα “GM ή Google” και ένα focus group δείχνει πως ο κόσμος θα προτιμούσε να αγοράσει τέτοιο σύστημα από τον κολοσσό τεχνολογίας και όχι από την καταξιωμένη αυτοκινητοβιομηχανία!

Η KPMG ρώτησε οδηγούς από το Los Angeles, το Chicago, το Illinois και το New Jersey και παρατήρησε πως όσο απομακρύνεται κανείς από την πόλη, τόσο πέφτει η δημοτικότητα των αυτόνομων αυτοκινήτων, χωρίς ωστόσο να πέφτει κάτω από το 60%. Επίσης, όταν ζητήθηκε από τους οδηγούς να βαθμολογήσουν τις εταιρίες που έχουν ανακοινώσει τα σχέδια του για παραγωγή και πώληση αυτόνομων οχημάτων, οι οδηγοί έβαλαν 8/10 τόσο στην Google όσο και στην Apple τη στιγμή που η αυτοκινητοβιομηχανία με την υψηλότερη βαθμολογία είναι η Mercedes-Benz με 7,75/10. Η Chevrolet και η Nissan από την άλλη, πήραν ένα 5/10.

Μπορεί να συμφωνείτε ή να διαφωνείτε με τα αυτόνομα αυτοκίνητα αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: Το μέλλον μοιάζει πολύ ενδιαφέρον!

[Πηγή: KPMG]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...