Video: Άκου τον νέο turbo κινητήρας της Honda για τη Formula 1 να λειτουργεί για πρώτη φορά

Σχετικά άρθρα

honda f1 engine sound

Την πρώτη ηχητική καταγραφή του νέου κινητήρα της Honda για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 του 2015 μπορούν να «απολαύσουν» οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο νέος κινητήρας της Honda θα χρησιμοποιηθεί για τη συμμετοχή της εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 το 2015 στα πλαίσια κοινού προγράμματος με τη McLaren .

Η Honda θα είναι υπεύθυνη εξέλιξης / παραγωγής του κινητήρα και του συστήματος ανάκτησης της ενέργειας ενώ η McLaren θα αναλάβει την εξέλιξη και κατασκευή του σασί του μονοθεσίου καθώς και τη διοίκηση της νέας ομάδας McLaren Honda.

Ο Πρόεδρος της Honda Motor Europe Ltd,  Manabu Nishimae σχολίασε:

Είναι συναρπαστικό να ακούσει κανείς τον ήχο του νεογέννητου κινητήρα της Formula 1 για πρώτη φορά . Οι μηχανικοί μας εργάζονται σκληρά για την ανάπτυξη του κινητήρα και όλοι ανυπομονούμε για την έναρξη της σεζόν του 2015.

Από το 2014 , οι νέοι κανονισμοί του Πρωταθλήματος της F1 απαιτούν τη χρήση κινητήρα V6-1.6 λίτρων άμεσου ψεκασμού, υπερτροφοδοτούμενο, εφοδιασμένου με συστήματα ανάκτησης ενέργειας . Η ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη αυτών των κινητήριων τεχνολογιών και η πρόκληση των αγώνων αποτέλεσαν τα βασικά κριτήρια για την απόφαση της Honda να συμμετάσχει στην F1. Καθ’ όλη την πορεία της η Honda εργάζεται πυρετωδώς στην βελτίωση της απόδοσης των κινητήρων εσωτερικής καύσης καθώς επίσης και στην ανάπτυξη συστημάτων για τη διαχείριση της ενέργειας, όπως είναι τα υβριδικά συστήματα.

Η συμμετοχή της εταιρείας στο Πρωτάθλημα της Formula 1 με αυτούς τους νέους κανονισμούς θα ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο την τεχνολογική πρόοδο και στους δύο αυτούς τομείς . Επιπλέον, μια νέα γενιά μηχανικών της Honda θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις συγκινήσεις από τη συμμετοχή της εταιρείας στο κορυφαίο άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η εταιρεία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στην Ευρώπη στο Milton Keynes της Μεγάλης Βρετανίας από τον Ιούνιο του 2014.

http://youtu.be/431h20gvm3M

[Πηγή: Honda]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...