Ντόπινγκ στην Formula 1;

Σχετικά άρθρα

Pills

Φέτος με όλο τον πανικό που προκάλεσε η αποκάλυψη ντοπαρισμένων ποδηλατών, στον ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας του 1998, ξαναβγήκε στο προσκήνιο η πιθανότητα ντόπινγκ και στην Formula 1.

Ο Marc Sanson από το 2003 έως το 2005 ήταν επικεφαλής του γαλλικού συμβουλίου αντι-ντόπινγκ. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ήταν κατηγορηματικός πως οι πιλότοι της F1, χρησιμοποιούν παράνομες ουσίες.

Για πολλά χρόνια, οι οδηγοί Formula 1 χρησιμοποιούν Τακρίνη. Αυτή η ουσία χρησιμοποιείται στην θεραπεία κατά της νόσου Αλτσχάιμερ και οι πιλότοι την χρησιμοποιούν για να θυμούνται ευκολότερα την πίστα.

Dr. Gary Hartstein

Αντίστοιχα κατηγορηματικός στις δηλώσεις του όμως ήταν και ο Dr. Gary Hartstein, που διατελούσε επικεφαλής του ιατρικού τμήματος της FΙΑ μέχρι πέρσι.

Ο Sanson δεν ξέρει τι λέει και απλά ψάχνει για επικεφαλίδες. Η Τακρίνη ποτέ δεν ήταν στην λίστα των απαγορευμένων ουσιών και αμφιβάλλω πολύ αν οι οδηγοί θα την χρησιμοποιούσαν όπως και να έχει. Έχει πάρα πολλές παρενέργειες. Μπορεί να τους δώσει κάποιο όφελος στις επιδόσεις τους, μπορεί να τους σκοτώσει, πολλά πράγματα μπορεί να κάνει. Ίσως να είναι ηλιθιότητα, αλλά σίγουρα δεν είναι ντόπινγκ.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...