Εφάπαξ τα τέλη κυκλοφορίας του 2014, σε 3 δόσεις ο φόρος πολυτελείας

Σχετικά άρθρα

teli kikloforias

Την ερχόμενη Δευτέρα 11/11 ανοίγει η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxinet για την εκτύπωση των Τελών Κυκλοφορίας του 2014 όπου οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών θα πρέπει να πληρώσουν τα φετινά τέλη κυκλοφορίας εφάπαξ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, με τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άνω των 1.929 κ.εκ να πληρώνουν μαζί με τα τέλη κυκλοφορίας και τον φόρο πολυτελείας του 2013, ο οποίος ωστόσο θα μπορεί να πληρωθεί σε 3 ισόποσες δόσεις.

Ειδικότερα η προθεσμία για την καταβολή της 1ης δόσης, αναμένεται να συμπέσει με την προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας δηλαδή την 31η Δεκεμβρίου του 2013 ενώ αν δοθεί παράταση στην εξόφληση των Τελών την πρώτη εβδομάδα του 2014 όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, θα δοθεί ανάλογα και για την εξόφληση της δόσης του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης.

Από εκεί και πέρα, η δεύτερη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2014 και η 3η δόση στα τέλη Φεβρουαρίου της επόμενης χρονιάς. Η επιλογή των τριών δόσεων, δεν είναι τυχαία καθώς έσοδα που εισπράττονται μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2014, πιστώνονται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2013.

Τώρα αν κάποιος δεν έχει να καταβάλλει το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης για τη χρήση του 2012 τότε θα πρέπει να γνωρίζει πως η οφειλή θα εμφανίζεται στο σύστημα ως ληξιπρόθεσμη και επιβάλλεται επιτόκιο 1% κάθε μήνα.

Αναλυτικά τις τιμές των τελών κυκλοφορίας του 2014 αλλά και τον φόρο πολυτελείας που επιβαρύνει τα αυτοκίνητα άνω των 1.928 κ. εκ μπορείς να τις βρες εδώ.

[Πηγή: ΑΜΕ/ΜΠΕ]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...