Ο Ken Okuyama θα παρουσιάσει το Kode9 στην έκθεση του Τόκιο [w/video]

Σχετικά άρθρα

ken-okuyama-kode-0-clubman-sports-1

Όταν κάποιος σκέφτεται σχεδιαστικούς οίκους ή κατασκευαστικές εταιρίες πολύ μικρής παραγωγής, σκέφτεται Ευρώπη. Το πολύ-πολύ να φτάσει μέχρι και τις Η.Π.Α. αλλά σχεδόν ποτέ δεν θα σκεφτεί Ιαπωνία. Ο σχεδιαστής Ken Okuyama, προσπαθεί να το αλλάξει αυτό.

Αν δεν ξέρεις τον Ken Okuyama, ήρθε η ώρα να τον μάθεις. Αποφοίτησε το 1986 από το Art Center College of Design της California και για τα επόμενα τρία χρόνια δίδασκε στο Tohoku University of Art and Design ενώ παράλληλα ήταν αρχισχεδιαστής του Honda NSX. Το 1991 επέστρεψε στο κολέγιο από το οποίο αποφοίτησε για να διδάξει ενώ το 2004 του προσφέρθηκε μία θέση στον Pininfarina ως Creative Director. Από αυτή τη θέση, επέβλεψε projects όπως η Ferrari 599, το Colt CZC, η Maserati Birdcage και η Ferrari P4/5. Ο Ken Okuyama έχει βοηθήσει στον σχεδιασμό της Porsche 911 (996) και την Boxster. Επίσης, όσο δίδασκε στο κολέγιο στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ήταν επικεφαλής του σχεδιασμού της Chevrolet Camaro και την C5 Corvette. Αααα, ξέχασα να αναφέρω πως επέβλεψε και τον σχεδιασμό της Ferrari Enzo, πριν αναλάβει τη θέση του Creative Director στον Pininfarina. Το να πει κανείς πως το βιογραφικό του είναι απλά εντυπωσιακό, θα ήταν εξαιρετικά υποτιμητικό για αυτόν τον πολύ μεγάλο σχεδιαστή.

ken-okuyama-kode-7-clubman-1

Το 2006, ο Okuyama ξεκίνησε την δική του εταιρία, την Ken Okuyama Design και στην έκθεση της Γενεύης παρουσίασε το KO.7, ένα ανθρακονημάτινο και αλουμινένιο μοντέλο στο πνεύμα της Lotus 7. Ο λόγος για τον οποίο ασχολούμαστε όμως με τον Okuyama είναι επειδή ανακοίνωσε πως στην έκθεση του Τόκιο, θα παρουσιάσει το επόμενο έργο του με όνομα Kode9. Έδωσε στη δημοσιότητα το teaser σχέδιο που είδες παραπάνω αλλά τίποτε περισσότερο από αυτό. Στο stand του στην έκθεση θα υπάρχει και μία ελαφριά, αγωνιστική έκδοση του KO.7 με όνομα Kode7 Clubman και ένα τρακτέρ (!), παραγγελία της Yanmar, μίας εταιρίας κατασκευής αγροτικού εξοπλισμού.

Όπως και να έχει, όταν ένας άνθρωπος σαν τον Okuyama σχεδιάζει, ο κόσμος οφείλει να βλέπει!

[Πηγή: Ken Okuyama Design]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

KEN OKUYAMA DESIGN has announced the Exhibition Overview of the 43rd Tokyo Motor Show.

Other new coupe this is the world premiere of “kode9”, I will also display the concept of Yanmar tractor that was manufactured light weight version of a Spartan current k.o7 “kode7 Clubman”, as Carrozzeria. Such as furniture and various KEN OKUYAMA DESIGN was planned production so far also appeal view of the world “car adult life”, is on display in the booth.

KEN OKUYAMA DESIGN Announced Overall the information of Our Exhibition for “The 43rd Tokyo Motor Show 2013”.

We Will Release Our ​​Brand NEW coupe model “Kode9” as the World Premier, the “Kode7 Clubman” as the spartan lightweight model of the Current ” k.o7 “, and the Yanmar concept tractor which we produced as a carrozzeria. In addition, we will exhibit our various products, such as furniture, table wear and so on. We’ll be showcasing our view of the” Adult car life style “in our booth.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...