Ο Sutil οδεύει προς αποχώρηση από τη Force India;

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Brazilian Grand Prix - Race Day - Sao Paulo, Brazil

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού, μόνο ως προάγγελος χωρισμού μπορούν να χαρακτηριστούν. Σε έναν απολογισμό της χρονιάς, ο Sutil παρομοίασε την VJM06 με καρότο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως αντιμετώπιζε πάρα πολλά προβλήματα. Οι τελευταίες φήμες μιλούν για δίδυμο Hulkenberg-Perez στην Ινδική ομάδα το 2014 και ίσως ο Sutil να ξέρει κάτι παραπάνω, αφού στην έως τώρα καριέρα του, δεν κακολόγησε ποτέ την ομάδα του.

Το αυτοκίνητο δεν ήταν ιδιαίτερα καλό. Είχαμε κάθε πρόβλημα που μπορείς να έχεις. Υπερστροφή, υποστροφή, σε αργές στροφές, σε γρήγορες στροφές. Σαν οδηγός δεν μπορούσες να κάνεις και πολλά για αυτό.
Τελικά, το αυτοκίνητο ήταν ένα καρότο. Απλά τίποτα δεν λειτούργησε.

Force India και Sutil, συνεργάζονται για 5 ολόκληρα χρόνια και η παρομοίωση του πορτοκαλί μονοθεσίου με καρότο, σίγουρα, δεν θα ήχησε ευχάριστα στα αυτιά του Vijay Mallya.

Το πρωτάθλημα του 2013 ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα, αφού στο πρώτο μισό εδραιώθηκε ως η πέμπτη δύναμη, μπροστά κι από τη McLaren. Όμως οι αλλαγές στα ελαστικά της Pirelli, μετά από το Βρετανικό grand prix, επηρέασαν τη Force India περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως από τους 77 βαθμούς που μάζεψαν συνολικά οι οδηγοί της, μόλις 18 ήρθαν στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Τόσα πολλά γλίστρησαν μέσα από τα χέρια μας. Το αυτοκίνητο ήταν πολύ καλό στην αρχή, αλλά αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα με τις μικρές ομάδες. Όταν ξαφνικά υπάρξει μια ευκαιρία, θα πρέπει να είναι σε θέση να την αρπάξουν.

Όσο για την δική του απόδοση, ο Sutil την έκρινε ικανοποιητική. Αν και η συνολική εικόνα μας δείχνει πως ο Di Resta ήταν καλύτερος στα σημεία, παρά τις κακές εμφανίσεις που είχε στο μέσο του πρωταθλήματος.

Νομίζω ότι έκανα καλή δουλειά. Ίσως εδώ και εκεί, να έκανα ένα μικρό λάθος. Αλλά σε γενικές γραμμές ήταν μια χαρά.

Έχω πετάξει τουλάχιστον 30, 35 ή και περισσότερους πόντους, επειδή χάσαμε καλά αποτελέσματα από κακή τύχη, λόγω άλλων οδηγών ή κακών pit stops. Αυτό είναι κάτι που δεν έχω βιώσει άλλη φορά.

Εάν τελικά προτιμηθούν οι Hulkenberg και Perez, τότε το 2013 θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και η τελευταία χρονιά του Sutil στην Formula 1, αφού άλλες ομάδες δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον στο πρόσωπό του, είτε εξαιτίας έλλειψης χορηγών, είτε έλλειψης ικανοτήτων.

[Πηγή: Auto motor und Sport | Photo Copyrights: Sahara Force India]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...