Ο αερόσακος πεζών της Volvo οδεύει προς κατάργηση

Σχετικά άρθρα

2013_volvo_v40_official_16_airbag_1-0524

Η τεχνολογία προχωράει πολύ γρήγορα, γενικά αλλά και ειδικότερα στα αυτοκίνητα. Όταν η Volvo είχε παρουσιάσει τον αερόσακο πεζών για πρώτη φορά, ο κόσμος είχε εντυπωσιαστεί με την σουηδική –κινεζικής ιδιοκτησίας- εταιρία και την πρωτοποριακή τεχνολογία της. Όμως από ότι φαίνεται, ελάχιστα χρόνια μετά την παρουσίασή της, η τεχνολογία αυτή φαίνεται να οδεύει προς την έξοδο.

Ο Lex Kerssmakers, Senior VP της Volvo, δήλωσε πως ο αερόσακος αυτός δεν θα χρησιμοποιηθεί στο νέο XC90 και ενδέχεται να μην χρησιμοποιηθεί και σε μη-SUV μοντέλα στο μέλλον. Ο αερόσακος ήταν σχεδιασμένος να ανοίγει σε ταχύτητες μικρότερες των 50 χιλιομέτρων την ώρα για να μειώνει την πιθανότητα τραυματισμού στο κεφάλι των πεζών. Όμως, η εξέλιξη έχει οδηγήσει σε προληπτικά συστήματα, σε συστήματα που προλαμβάνουν την σύγκρουση ή που φροντίζουν να αποφευχθεί και έτσι, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Volvo, ο αερόσακος θα δώσει τη θέση του σε πιο προηγμένα συστήματα που είναι εξ ορισμού καλύτερα.

O Kerssmakers δήλωσε πως το νέο XC90 θα είναι διαθέσιμο και σε plug-in υβριδικό έκδοση που θα συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα που συνολικά θα παράγει 300 άλογα με 600 Nm ροπής.

[Πηγή: GoAuto]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Η Heico Sportiv βελτιώνει το Volvo EX30

O γερμανικός βελτιωτικός οίκος Heico Sportiv παρουσίασε το οπτικό πακέτο αναβάθμισης για το Volvo EX30, το οποίο αποτελείται από αεροδυναμικά ένθετα στους εμπρός και...