Ο Vettel διαμαρτύρεται για τον διπλασιασμό των βαθμών

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Abu Dhabi - Qualifying

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Vettel είναι ο πρώτος οδηγός που αμφισβητεί ανοιχτά το σκεπτικό της απόφασης της FIA όσον αναφορά τον διπλασιασμό των βαθμών στον τελευταίο αγώνα της σεζόν.

Ο Γερμανός οδηγός δήλωσε:

Αυτό είναι παράλογο και θα τιμωρεί όσους έχουν εργαστεί σκληρά για μία ολόκληρη σεζόν. Φανταστείτε εμένα στον τελευταίο αγώνα της Bundesliga ξαφνικά να έχω διπλούς βαθμούς.

Sebastian-Vettel_2683169

Όπως αποκάλυψε ο σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko:

Αρχικά είχε προγραμματιστεί να δίνονται διπλοί πόντοι για τους τελευταίους τέσσερις αγώνες.

Οπότε οι αγώνες σε Ρωσία, Ηνωμένες Πολιτείες, Βραζιλία και Άμπου Ντάμπι θα είχαν διπλή σημασία. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει διασταυρωθεί. Ο αγώνας του Abu Dhabi έχει ήδη βαφτιστεί Abu Double, καθώς θα είναι ο τελευταίος αγώνας για το 2014, αλλά και ο αγώνας που θα δώσει διπλούς βαθμούς για πρώτη φορά.

Αν το σύστημα με τους διπλούς βαθμούς ίσχυε και τα προηγούμενα έτη,τότε ο Felipe Massa θα είχε κατακτήσει τον τίτλο το 2008 και όχι ο Lewis Hamilton, όπως επίσης και το 2012 ο Fernando Alonso και όχι ο Sebastian Vettel.

[Πηγή: APEX]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...