O σχεδιαστής της Miura και της Countach σχεδιάσε ένα μοντέλο από συνθετικά υλικά για την Tata

Σχετικά άρθρα

Tata composite car designed by Marcello Gandini

Μετά την σχετική αποτυχία του Tata Nano, είχαμε καιρό να ακούσουμε νέα από την ινδική εταιρία. Φαίνεται όμως να εργάζεται πάνω σε ένα νέο αυτοκίνητο που ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στην προσεχή έκθεση της Γενεύης, τα σχέδια άλλαξαν επειδή το τελικό προϊόν δε θα είναι εγκαίρως έτοιμο, καθώς επίσης η Tata δε θέλει οι άλλοι κατασκευαστές να τις κλέψουν τις ιδέες.

Θα είναι κατασκευασμένο από συνθετικά και πολυμερή υλικά, που είναι πολύ φθηνότερα από το carbon. Είναι σχεδιασμένο από τον Marcello Gandini, που αν δε σου θυμίζει τίποτα το συγκεκριμένο όνομα, ο Gandini ήταν ο σχεδιαστής των Lamborghini Miura και Countach, Lancia Stratos, Citroën BX και της πρώτης γενιάς της BMW Σειράς 5. 

Tata composite car designed by Marcello Gandini

Αναφορές λένε ότι το σώμα του αυτοκινήτου χρειάζεται μόλις 25 καλούπια και θα είναι 20% ελαφρύτερο από ένα αυτοκίνητο ίδιων διαστάσεων από χάλυβα. Εξαιτίας της εξαιρετικής σπονδυλωτής αρχιτεκτονικής, θα μπορεί να κατασκευαστούν πάνω της διάφορα μοντέλα, από cabrio έως crossover. Μηχανικά θα φοράει έναν turbo κινητήρα 1-λίτρου τοποθετημένο στο πίσω άξονα και απόδοσης 90 ίππων.

[Πηγή: Quattroruote]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στην Αγγλία το εργοστάσιο μπαταριών της Tata, το μεγαλύτερο της Ευρώπης

Ο όμιλος Tata ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά άμεσα την κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης. Αυτό θα βρίσκεται στο Gravity Smart Campus...

Ο Elon Musk πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισ. δολαρίων

Μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων πούλησε ο Elon Musk λίγες ημέρες αφότου ολοκλήρωσε την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Musk,...