Έτσι οι οδηγοί της F1 για το 2014 θα πάρουν τα νούμερά τους

Σχετικά άρθρα

lotus-e21-nose

Η FIA επικοινώνησε, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με όλους τους οδηγούς της Formula 1 για το 2014 και τους ζήτησε να επιλέξουν το νούμερο το οποίο θα έχουν στα κράνη τους, αλλά και στο μπροστινό μέρος των μονοθεσίων τους όχι για το 2014 μόνο, αλλά για όλη την καριέρα τους.

Οι κανονισμοί του 2014 και συγκεκριμένα το άρθρο 21.2 λέει:

 Κάθε αυτοκίνητο θα φέρει το νούμερο του οδηγού που έχει δηλωθεί στη FIA πριν την έναρξη της σεζόν της F1 . Το νούμερο αυτό πρέπει να είναι ευδιάκριτο και να βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του μονοθεσίου, αλλά και στο κράνος του οδηγού. Πριν από την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2014 θα δοθούν τα νούμερα στους οδηγούς μετά από ψηφοφορία. Τα νούμερα αυτά θα πρέπει στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν καθ’ όλη τη χρονιά από τους οδηγούς, αλλά και σε όλη την καριέρα τους στην F1. Στους νέους οδηγούς, είτε κατά την έναρξη, είτε κατά τη διάρκεια της σεζόν, θα διατεθεί επίσης ένα νούμερο με τον ίδιο τρόπο. Η μόνη εξαίρεση σε αυτήν τη διαδικασία χορήγησης, θα είναι για τον παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το νούμερο ένα. Το νούμερο που είχε,θα διατεθεί σ ‘αυτόν μετέπειτα εφόσον δε διατηρήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Παρά το γεγονός ότι οι κανόνες αναφέρουν ψηφοφορία, η FIA έχει διευκρινίσει ότι η διαδικασία επιλογής των αριθμών θα γίνει όπως είχε αρχικά προταθεί, δηλαδή οι οδηγοί θα επιλέξουν με τη σειρά με την οποία τερμάτισαν στο πρωτάθλημα του 2013.

massa-19-helmet

Έτσι ο Sebastian Vettel θα μπορέσει να διαλέξει πρώτος νούμερο ως παγκόσμιος πρωταθλητής, αλλά όμως θα μπορεί να τρέξει και με το νούμερο ένα. Οπότε το αρχικό νούμερο που θα διαλέξει θα το χρησιμοποιήσει όταν χάσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα και το νούμερο ένα.

Η προθεσμία που έχει δώσει η FIA στους οδηγούς για να αποφασίσουν και να δηλώσουν το νούμερο τους εκπνέει πριν από τα Χριστούγεννα. Ήδη οι οδηγοί δείχνουν τις προτιμήσεις τους, έτσι και ο νεοαποκτηθείς από την Force India, Sergio Perez θέλει το 11, ο Jean-Eric Vergne της Toro Rosso επιθυμεί το 27 ή το 25 ή εναλλακτικά το 21. Από την άλλη η Ferrari επιθυμεί την κατάργηση του νούμερου 27 προς τιμήν του Gilles Villeneuve και του Ayrton Senna.

Ο Βραζιλιάνος πρώην οδηγός της Ferrari, Felipe Massa, δημοσιοποίησε και αυτός μέσω twitter μία φωτογραφία με το κράνος του να έχει το νούμερο 19 επάνω και δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το 19 είναι το νούμερο μου.

Η διαδικασία αυτή για τους οδηγούς της F1 είναι πρωτόγνωρη αλλά και για τους φίλους του σπορ γενικότερα, από την άλλη σε άλλα μηχανοκίνητα σπορ όπως το MotoGP και το NASCAR το σύστημα αυτό είναι κοινή πρακτική για δεκαετίες .

[Πηγή: FIA]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα