Αυτό το VW Bus θα αποκτήσει το drivetrain του Tesla Model S [w/video]

Σχετικά άρθρα

VW Bus tesla

Ο Otmar Ebenhoech είναι ένας άνδρας από το Όρεγκον ο οποίος κατασκευάζει ηλεκτρονικές συσκευές χρόνια τώρα. Πίσω το 2005 του καρφώθηκε η ιδέα το να τοποθετήσει ένα ηλεκτρικό drivetrain στο παλιό του Volkswagen Vanagon, μιλώντας από τότε με την Tesla.

Επειδή η ιδέα του δεν προχωρούμε με τον ρυθμό που ήθελε, τοποθέτησε έναν ηλεκτροκινητήρα στην Porsche 914 του, αλλά δεν του άρεσε το γεγονός πως το αυτοκίνητο είχε αυτονομία μόλις 160 χλμ, αυτονομία που δεν ήταν αρκετή ώστε να πάει στο αγαπημένο του μέρος για χειμωνιάτικο κάμπινγκ, στην Κοιλάδα του Θανάτου, η οποία βρίσκεται νοτιανατολικά της οροσειράς Σιέρρα της Νεβάδα και στην έρημο Μοχάβι. Η Κοιλάδα του θανάτου που ονομάστηκε έτσι από μεταναστεύοντες αποίκους το 1849, είναι το πιο ξηρό, θερμό μέρος της Βόρειας Αμερικής αλλά και το δεύτερο ξηρότερο όλου του πλανήτη (με την έρημο Ατακάμα να κατέχει την πρώτη θέση), αλλά και το πιο χαμηλό σημείο της ξηράς του δυτικού ημισφαιρίου, 86μ. υπό τη στάθμη της θάλασσας.

VW Bus tesla 2

Μετά από αρκετό ψάξιμο, βρήκε ένα τρακαρισμένο Tesla Model S με την μεγάλη μπαταρία των 85 kWh και την ενεργή ανάρτηση Active Air. Θα το κάνει βίδες και θα τοποθετήσει το drivetrain του στο αγαπημένο του VW. Γνωρίζει πως λόγο αεροδυναμικής το σύστημα του Model S θα προσφέρει μικρότερη αυτονομία στο βανάκι του, στο οποίο θα τοποθετήσει επίσης και ένα hi tech ηλεκτρονικό σύστημα για να ελέγχει τον ηλεκτροκινητήρα του.

Οι εργασίες έχουν μόλις ξεκινήσει και αξίζει να παρακολουθείς τη προσπάθεια του στο προσωπικό του blog.

[Πηγή: Stretchla]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...