Η Chevrolet διέρρευσε κατά λάθος πως η Corvette Z06 θα έχει 620 άλογα [Ανανεωμένο]

Σχετικά άρθρα

14409271351574317428

Όχι, δεν τα έχει παίξει ούτε ο υπολογιστής σου, ούτε το Autoblog.gr. Ούτε έκανα λάθος στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου. Απλά, αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο αποκαλύφθηκε –κατά λάθος προφανώς- η ιπποδύναμη της Chevrolet Corvette Z06.

Ήδη ξέραμε πως η Z06 θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Detroit οπότε αυτό δεν είναι νέο. Το νέο είναι ότι θα διαθέτει 620 άλογα και 880 (!!!!!) Nm ροπής. Βέβαια, δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο κινητήρας που θα τα παράγει και πολύ παραπάνω τα specs του. Έχουν ακουστεί τα πάντα: από single/twin-turbo V8, supercharged V8 μέχρι ατμοσφαιρικό 7-λιτρο V8. Έχουμε καλύψει όλες τις βάσεις. Εγώ να αναφέρω απλά πως τα 880 Nm ροπής δεν παράγονται εύκολα από ατμοσφαιρικό κινητήρα… ούτε καν από 7-λιτρο. Ακόμα και ο 8.4 λίτρων V10 της Viper δεν παράγει πάνω από 813 Nm. Οπότε ξεχάστε την ατμόσφαιρα. Εντύπωση θα μου έκανε επίσης η χρήση turbo. Η Corvette είναι παραδοσιακό muscle car και οι περισσότεροι αμερικάνοι δεν βλέπουν με καλό μάτι το turbo στα muscle cars τους. Άρα η δική μου πρόβλεψη είναι supercharged V8. Βοηθά βέβαια στην πρόβλεψη και η φωτογραφία του κινητήρα που διέρρευσε με αυτήν του μοντέλου πριν λίγο καιρό.

Ασχέτως αυτού, η 2015 Chevrolet Corvette Z06 θα είναι σημαντικά ισχυρότερη από αυτήν της προηγούμενης γενιάς που διέθετε 505 ίππους και 637 Nm ροπής. Για την ακρίβεια, θα είναι πιο κοντά στην ultimate Corvette, την ZR1 με τον supercharged V8 των 6.2 λίτρων που απέδιδε 638 άλογα και 818 Nm ροπής.

Περισσότερες πληροφορίες στις 13 Ιανουαρίου, όταν και παρουσιαστεί επίσημα.

z06

Ανανέωση: Όπως προκύπτει από τη παραπάνω φωτογραφία, το αυτοκίνητο θα φορά κομπρεσοράτο κινητήρα, ενώ μπορείς να δεις live τη παρουσίαση της σε 5 ημέρες από σήμερα μέσα από το live streaming που ετοίμασε η Chevrolet στο YouTube.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xoCp4cR0FCw

[Πηγή: Chevrolet]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα