Οι μετρητές ροής καυσίμων πήραν το πράσινο φως από την FIA

Σχετικά άρθρα

fuel-flow-meter-2

Σύμφωνα με τον Tobias Gruner οι αισθητήρες ροής καυσίμων για τα μονοθέσια Formula 1 του 2014, είχαν μεγαλύτερο περιθώριο σφάλματος από αυτό που θα ήθελε η FIA, αγγίζοντας το 1.5%. Η Gill Sensors όμως, η εταιρία που έχει αναλάβει την κατασκευή τους, δήλωσε πως έχει πλέον την έγκριση της FIA, για να τοποθετήσει τους αισθητήρες της στα μονοθέσια.

Η επαναστατική σχεδίαση των πανάλαφρων αισθητήρων ροής, επιτρέπουν την μέτρηση 8000ml καυσίμου ανά λεπτό και η ακρίβειά τους είναι πλέον αποδεκτή από την FIA. O Mike Gill, πρόεδρος του Gill Group, δήλωσε:

Η Gill Sensors είναι ενθουσιασμένη που επιλέχτηκε για αυτό το δύσκολο εγχείρημα και πολύ ευχαριστημένη με την εμπιστοσύνη που έδειξε η FIA, στην απόδοση και την αντοχή του Ultrasonic Fuel Flow Meter. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την FIA και όλες τις ομάδες για την υποστήριξή τους, που ήταν καθοριστική στο δύσκολο αυτό έργο μας.

Το Ultrasonic Fuel Flow Meter δεν έχει κινούμενα, μηχανικά μέρη στην ροή του καυσίμου, ελαχιστοποιώντας έτσι την επίδραση του αισθητήρα στην ίδια τη ροή. Οι πληροφορίες που μπορεί να συλλέξει είναι αρκετές, όπως η θερμοκρασία του καυσίμου, η κατεύθυνση του και η κατανάλωση.

[Πηγή: Gill Sensors]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...