Απεβίωσε ο John Button, πατέρας του Jenson

Σχετικά άρθρα

butt_braw_inte_2009-22

Σοκ προκάλεσε ο θάνατος του John Button, πατέρα του παγκόσμιου πρωταθλητή και νυν πιλότου της McLaren, Jenson Button, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Γαλλική Ριβιέρα σε ηλικία 70 ετών σύμφωνα με πληροφορίες από καρδιακή προσβολή.

Ο John Button ήταν μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες των μηχανοκίνητων σπορ και πλήρως αφοσιωμένος στον γιό του Jenson. Ήταν γνωστός με το προσωνύμιο Papa Smurf το οποίο του το είχε δώσει ο ίδιος του ο γιος.

Ο μάνατζερ του Jenson Βutton με μία σύντομη και λιτή δήλωση είπε:

Με μεγάλη μου λύπη σας επιβεβαιώνω ότι ο John Button πέθανε στο σπίτι του στη Νότιo Γαλλία την Κυριακή.

Από το βιογραφικό του John Button φαίνεται ότι ήταν λάτρης των μηχανοκίνητων σπορ, καθώς είχε πάρει μέρος έχοντας βγει δεύτερος στο RAC British Rallycross Championship το 1976, ενώ ακολουθούσε πιστά τον γιό του στις πίστες όλου του κόσμου.

Οι πιο χαρακτηριστικές δηλώσεις του Martin Whitmarsh για τον John Button ήταν οι εξής μεταξύ των πολλών που είπε για τον Βρετανό:

Θέλω να πω πόσο λυπημένος είμαι που ακούω ότι πέθανε ο John. Στα πολλά χρόνια καριέρας που έχω στην F1, έχω γνωρίσει πολλούς γονείς οδηγών, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο πιο αφοσιωμένος στον γιό του από όλους ήταν ο John. Από τότε που ο Jenson έτρεχε με go karts, ο πατέρας του ήταν στο πλευρό του βοηθώντας τον. Όσο όμως ο Jenson μεγάλωνε και συνέχιζε να κερδίζει με μονοθέσια, ο John ήταν πάντα εκεί, o πιο σταθερός υποστηρικτής του .

Ήταν ένας πολύ καλός μπαμπάς, αλλά και ένας υπέροχος άνθρωπος, θα λείψει πολύ στον Jenson, φυσικά σε όλους στη McLaren και μάλιστα από όλη την κοινότητα της Formula One στο σύνολό της.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια.

[Πηγή: DailyMail]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...