Δεν θα υπάρχει C7 Corvette ZR1 λέει η Chevrolet

Σχετικά άρθρα

11930726235_9e254279cd_h

Ακόμα δεν έχουμε προλάβει να συνέλθουμε από το «σοκ και δέος» που λέγεται C7 Corvette Z06 και η Chevrolet έρχεται να μας προσγειώσει απότομα!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Αμερικανική εταιρία δεν σκέφτεται να βγάλει την ZR1 έκδοση της Corvette Stingray. Ο λόγος για αυτή τη «σκληρή» απόφαση είναι πως η εξέλιξη μίας Corvette ZR1 θα απαιτούσε σημαντικές επενδύσεις σε design, testing και πιστοποιήσεις, για κέρδη σε απόδοση που θα είναι μάλλον δυσανάλογα.

Η 6.2 λίτρων supercharged V8 της Corvette Z06 αποδίδει τουλάχιστον 625 άλογα και 861 Nm ροπής και παρότι είναι ακόμα υπό εξέλιξη, οι μηχανικοί της Chevrolet περιμένουν να ξεπερνά την προηγούμενη ZR1 σε απόδοση για κάθε πιθανό test. Με αυτή τη λογική, τα μεγάλα κεφάλια στην Chevy, κρίνουν πως δεν αξίζει να σπαταλήσουν πολλά χρήματα για να κερδίσουν ελάχιστα σε πωλήσεις αλλά και επιδόσεις. Άλλωστε, δεν θα είναι η πρώτη φορά που μία Corvette δεν θα έχει ZR1 έκδοση.

Η πρώτη ZR-1 ήταν η C4 και εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Lotus πριν από περίπου 25 χρόνια. Η C5 Corvette δεν είχε ZR-1 και η έκδοση ξαναεμφανίστηκε με την C6 που «έδιωξε» και την παύλα στην ονομασία της έκδοσης. Επομένως δεν είναι ούτε παράλογο, ούτε τραγικό το ότι ίσως να μην υπάρξει ZR1 για την C7.

[Πηγή: Autoblog.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 708 άλογα η Corvette Convertible του Hennessey

Η Hennessey Performance δείχνει το H700 πακέτο που ετοίμασε για την ανοιχτή έκδοση της Chevrolet Corvette (C8), η οποία όταν βγαίνει από το εργοστάσιο...

Η GM ανακαλεί 323.232 Silverado HD και Sierra HD

Η General Motors ανακαλεί 323.232 Silverado HD και Sierra HD στις ΗΠΑ επειδή λόγω ελαττωματικού σχεδιασμού, νερό μπορεί να εισέλθει στον ηλεκτρονικό διακόπτη απελευθέρωσης...
Autoblog.gr