Συνάντηση των ομάδων για το μέλλον τής Formula 1

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Korea - Race

Δεν είναι μόνο οι οπαδοί τής Formula 1 που ανησυχούν για το άθλημα, αλλά και οι επί κεφαλής των ομάδων θέλουν να χαράξουν την πορεία του για τα επόμενα χρόνια. Έτσι, θα έχουν συνάντηση στις 22 Ιανουαρίου, στη Γενεύη, προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον της Formula 1, και το κύριο θέμα φαίνεται πως είναι τα χρήματα που δαπανούν οι ομάδες σε ετήσια βάση.

Αρκετοί είναι αυτοί που αμφιβάλλουν για το αν οι ομάδες θα μπορέσουν να τηρήσουν τη συμφωνία για τη μείωση του κόστους (μεταξύ τους και ο Luca di Montezemolo), και ακριβώς αυτό θέλουν να εξασφαλίσουν οι ομάδες, ότι θα τηρούν τα όσα έχουν συμφωνηθεί, ειδικά για το 2015, όπου θα μπει νέο όριο στους προϋπολογισμούς των ομάδων. Οι συζητήσεις θα είναι γύρω από το ποιες δραστηριότητες θα έχουν περιορισμένο κόστος, ελπίζοντας να επιτευχθεί κάποια συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο.

Οι πολύ μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στην οικονομική κατάσταση των ομάδων θα κάνουν δύσκολη τη επίτευξη συμφωνίας, γιατί οι μεγάλες ομάδες θα θέλουν μεγάλο όριο, και οι μικρές θα θέλουν μικρότερο όριο. Τη δική της πρόταση θα έχει η Ferrari, η οποία θέλει να υπάρχει πολύπλευρο όριο, το οποίο θα καλύπτει τις διαφορετικές ανάγκες των ομάδων, ειδικά όσων παράγουν τον δικό τους κινητήρα, αλλά και μικρότερο πελατειακό εξοπλισμό.

Ο Πρόεδρος της Lotus, όμως, Eric Boullier, πιστεύει ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος για την οικονομική σταθερότητα ακόμα και των μικρών ομάδων, όπως και το πώς θα μπορούν και αύξηση των ομάδων που μάχονται για τις πρώτες θέσεις, πέρα από αυτές που ξοδεύουν 9ψήφια ποσά κάθε χρόνο.

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν 3 ή 4 ομάδες που ξοδεύουν τα διπλά ή και περισσότερο από τον μέσο όρο. Για ‘μένα, το πρόβλημα δεν είναι το τι ξοδεύει ο καθένας, γιατί όσο περισσότερα ξοδεύουν, τόσο καλύτερο είναι για τη Formula 1, κατά κάποιον τρόπο. Όμως, θα πρέπει να έχουμε μια ανταγωνιστικότητα που επιτρέπει στις περισσότερες ομάδες να μάχονται για το βάθρο.

Αν έχεις τον ίδιο νικητή, όπως γινόταν το παρελθόν, μπορεί να είναι επικίνδυνο για τη Formula 1. Πρέπει να βεβαιωθούν ότι θα υπάρχει κάποια σταθερότητα στις περισσότερες ομάδες, αλλά και να υπάρχουν περισσότερες ομάδες που παλεύουν για το πρωτάθλημα, για να γίνουν οι αγώνες πιο συναρπαστικοί.

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyrights: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...