Ξεχασμένο Πρωτότυπο: Lincoln Continental

Σχετικά άρθρα

2002_Lincoln_ContinentalConcept1

Τεράστιο sedan υπερπολυτελείας με suicide doors… σου λέει κάτι;

Αν απάντησες Rolls-Royce Phantom, δεν σε αδικώ αλλά έχασες. Το ξεχασμένο πρωτότυπο αυτή τη φορά μας έρχεται πέρα από τον Ατλαντικό και από τη χρονιά 2002. Πρόκειται για την Lincoln Continental concept, η οποία παρουσιάστηκε στο Los Angeles Auto Show.

2002_Lincoln_ContinentalConcept9

Η Continental ήταν το αποτέλεσμα σχεδόν 2 χρόνων κοπιαστικής δουλειάς από τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς της Lincoln. Είχαν δύο βασικούς στόχους κατά τον σχεδιασμό: την βελτιστοποίηση του εσωτερικού χώρου και την βελτιστοποίηση της εισόδου και της εξόδου. Τους δύο αυτούς στόχους, τους κατάφεραν δημιουργώντας ένα σχήμα με περίεργες αναλογίες. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη με την τοποθέτηση της καμπίνας των επιβατών ακριβώς στο κέντρο του μεταξονίου. Ο δεύτερος, με τις suicide πόρτες, το τεράστιο άνοιγμα (σχεδόν 2 μέτρων) που δημιουργούν όταν είναι και οι δύο ανοιχτές και με το γεγονός πως η άρθρωση των θυρών τους επιτρέπει να ανοίγουν έως και 90 μοίρες. Οι προσφερόμενοι χώροι είναι τεράστιοι, το πορτ-μπαγκάζ αχανές και για την κίνηση φροντίζει ένας 6-λιτρος V12 με απόδοση 414 ίππων και 560 Nm ροπής. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως το concept διέθετε τετραδιεύθυνση παρότι το αυτοκίνητο δεν ήταν ιδιαίτερα μακρύ («μόλις 5.44 μέτρα) και δεν διέθετε sport καταβολές.

2002_Lincoln_ContinentalConcept3

Το design ήταν retro αλλά σύγχρονο και άμεσα αναγνωρίσιμο ως Lincoln. Οι γραμμές ήταν καθαρές ενώ είχε δοθεί μεγάλη έμφαση στις μεγάλες επιφάνειες. Όσο για το εσωτερικό, δείτε τις φωτογραφίες. Πολυτέλεια, πολυτέλεια, πολυτέλεια.

Δυστυχώς, το πρωτότυπο δεν είδε ποτέ την γραμμή παραγωγής καθώς παρουσιάστηκε ταυτόχρονα με το πλάνο αναδιάρθρωσης της Ford και έκτοτε έχει σε μεγάλο βαθμό ξεχαστεί. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν γνωρίζω, όπως δεν μπορώ να ξέρω ποια θα ήταν η πορεία του αν είχε όντως βγει στην αγορά. Κρίμα πάντως, γιατί ήταν κάτι το διαφορετικό…

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...