Με turbo V4 κινητήρα και δύο συστήματα ανάκτησης ενέργειας η Porsche 919 Hybrid!

Σχετικά άρθρα

Porsche 919 Hybrid

Η Porsche κάνει την έκπληξη και τοποθετεί στο κέντρο της αγωνιστικής 919 Hybrid έναν πρωτοποριακό και ασυνήθιστο V4 κινητήρα με το μοναδικό turbo να κρύβεται εντός της περιεχόμενης γωνίας!

Όπως έχει ήδη επιβεβαιωθεί, ο βενζινοκινητήρας θα είναι τετρακύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος, 16-βάλβιδος, 2.000 κ.εκ. με άμεσο ψεκασμό και τώρα μαθαίνουμε πως θα έχει μία φοβερά σπάνια διάταξη V με μεγάλη περιεχόμενη γωνία. Τέτοιου είδους κινητήρες δεν χρησιμοποιούνται συχνά στους αγώνες λόγω των εγγενών προβλημάτων ταλαντώσεων που έχουν αλλά από ότι φαίνεται η Porsche κατάφερε να λύσει αυτό το θέμα μάλλον με κάποιου είδους άξονες εξισορρόπησης. Κατά τα άλλα, τα πλεονεκτήματα που προσφέρει είναι προφανή. Λόγω της διάταξης, το σύνολο είναι εξαιρετικά συμπαγές, έχει χαμηλή κατανάλωση και χαμηλό βάρος ενώ η απόδοση λόγω της υπερτροφοδότησης και του –σχετικά- υψηλού κυλινδρισμού δεν θυσιάζεται ιδιαίτερα.

Αυτό που δεν πρέπει να αποκλείσουμε είναι η περίπτωση ενός V 180 μοιρών όπως στους κινητήρες που χρησιμοποιούσε η Porsche τη δεκαετία του ’50. Κάποιοι μπορούν να πουν πως ένας V με περιεχόμενη γωνία 180 μοιρών είναι boxer αλλά αυτό δεν είναι τυπικά σωστό. Όπως και να έχει, για να μην μπλέξουμε με λεπτομέρειες, υπάρχει η περίπτωση ενός V με τόσο μεγάλη γωνία.

Να υπενθυμίσουμε, ότι η Porsche έχει ήδη ανακοινώσει πως η 919 Hybrid θα έχει δύο συστήματα ανάκτησης ενέργειας, η οποία θα αποθηκεύεται στην μπαταρία μέχρι να χρησιμοποιηθεί. Τα δύο αυτά συστήματα, ονομάζονται KERS και ERS (το τελευταίο η Porsche το ονομάζει AER ή αν θέλετε Abgasenergierueckgewinnung). Το KERS ανακτά κινητική ενέργεια από τα φρένα του εμπρός μόνο άξονα ενώ το ERS λειτουργεί με τα καυσαέρια από το turbo. Το σύστημα δεν διαφέρει πολύ από αυτό της Audi αλλά είναι σίγουρα αρκετά διαφορετικό από το αντίστοιχο της Toyota στο οποίο το KERS λειτουργεί στο σύστημα πέδησης και των δύο αξόνων.

Porsche-919-Webber-Dumas-Hartley

Τέλος, η Porsche ανακοίνωσε πως η 919 θα συμμετέχει σε ολόκληρο το World Endurance Championship του 2014 αλλά θα εστιάσει ιδιαίτερα στο Le Mans. Όπως ήδη γνωρίζουμε, οδηγοί θα είναι οι: Mark Webber, Timo Bernhard και Romain Dumas. Το αγωνιστικό ντεμπούτο της θα γίνει στις 6 ώρες του Silverstone στις 20 Απριλίου ενώ στη συνέχεια, το WEC επισκέπτεται το Spa, το Le Mans, το Interlagos, το Circuit of the Americas, το Fuji, τη Shanghai και το Bahrain.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...