H Cosworth επιθυμεί να επιστρέψει στην F1, παρουσίασε τον V6 turbo κινητήρα της

Σχετικά άρθρα

upCosworth1

Η Cosworth έδωσε στην δημοσιότητα τον δικό της κινητήρα V6 turbo, ο οποίος είναι ο καρπός μία τετραετής προσπάθειας της εταιρείας ή οποία θα ήθελε και πάλι να γευθεί τις νίκες του παρελθόντος.

Η εταιρεία της Cosworth δεν ξεκίνησε φέτος της δημιουργία ενός τέτοιου κινητήρα. Η προσπάθειά της ξεκινά από το 2010 όπου και άλλαξαν οι κανονισμοί των κινητήρων για την φετινή χρονιά.

Τα τέσσερα χρόνια ανάπτυξης του κινητήρα δεν ήταν αρκετά στην ομάδα αφού δεν μπόρεσε να βρει κάποιο μονοθέσιο το οποίο θα τοποθετήσει τον V6 turbo κινητήρα της την φετινή χρονιά, καθώς πέρσι η ομάδα της Marussia εφοδιαζόταν με τον V8 κινητήρα της ομάδας.

Η τρόπος εισαγωγής των V6 turbo στην F1 το 2014 έχει και αυτός την δικιά του ιστορία αφού όπως θυμάσαι η Volkswagen επιθυμούσε να μπει στην F1 με τέτοιου είδους μηχανικά σύνολα (I4). Το αποτέλεσμα το ξέρουμε, η Volkswagen το επιθυμούσε αλλά ποτέ δεν μπήκε εξαιτίας της αλλαγής σε V6 και όχι I4 με αποτέλεσμα να απομείνουν οι τρεις μεγάλοι κατασκευαστές(Mercedes. Renault και Ferrari).

H πρόσληψη του Adam Parr (πρώην διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Williams F1) από την Cosworth νωρίτερα αυτό το μήνα ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. υποδηλώνει ότι η Cosworth επιθυμεί να συνεχίσει να είναι κατασκευαστής κινητήρων στην F1.

H Cosworth συνεχίζει βέβαια την ανάπτυξη των Ι4 και V6 turbo κινητήρων για supercars, ωστόσο η προοπτική της Formula 1 τη δελεάζει και σίγουρα στο μέλλον θα επιχειρήσει την επιστροφή της στο σπορ.

[Πηγή: GP247]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...