Video: Onboard με τον θρυλικό Ayrton Senna

Σχετικά άρθρα

Ayrton Senna

Εδώ και αρκετές ημέρες έβλεπα ένα onboard video του θρυλικού Ayrton Senna, συγκεκριμένα το video αυτό είναι του 1990 από το Μονακό που δείχνει πως οι τότε οδηγοί ουσιαστικά πάλευαν με τα μονοθέσιά τους μέσα στην πίστα.

Η υποστροφή και η υπερστροφή, ήταν πράγματα τα οποία δεν τον ένοιαζαν και πολύ τον Βραζιλιάνο, καθώς μπορούσε να ελέγξει το μονοθέσιό του με μία κίνηση του τιμονιού.

Στη συνέχεια θα δεις πέντε onboard video του Ayrton Senna, από τα έτη 1989-1990-1991. Να σου υπενθυμίσω ότι τα έτη αυτά ο Βραζιλιάνος έτρεχε για την Marlboro McLaren Honda, κερδίζοντας το πρωτάθλημα το 90 και 91. Μαζί με τον Βραζιλιάνο οδηγό το 1989 στη McLaren ήταν ο Prost ο οποίος κέρδισε το πρωτάθλημα έναντι του Senna μετά από ακύρωση του δεύτερου στην πίστα της Suzuka. Το 90 και 91 ο Βραζιλιάνος θρύλος του σπορ ήταν teammate με τον Gerhard Berger δημιουργώντας ένα από τα καλύτερα και πιο δυνατά οδηγικά δίδυμα του σπορ.

1. Monaco 1990 (Marlboro McLaren Honda)

Ο Senna θέλοντας να κερδίσει το GP εκείνης της χρονιάς πήγαινε το μονοθέσιό του στα όρια. Η νίκη για τον Βραζιλιάνο ήρθε τελικά και δίκαια είχε χαρακτηριστεί ως ο βασιλιάς του Μονακό από τις έξι νίκες που είχε πετύχει στην πίστα αυτή.

http://www.youtube.com/watch?v=GTJZTc1U1tM

2. Jerez 1990(Marlboro McLaren Honda)

Η πίστα της Jerez μέχρι εχθές φιλοξενούσε τα πρώτα επίσημα δοκιμαστικά της F1 για το 2014. Η Ισπανική πίστα τότε φιλοξενούσε κανονικά GP και το onboard video αυτό είναι από δοκιμαστικά αγώνα. Για την ιστορία ο Senna εγκατέλειψε στον αγώνα εκείνο.

3. Brazil 1990 (Marlboro McLaren Honda)

O Senna κέρδισε την pole σε αυτό το GP κάνοντας μάλιστα και το 1-2 με τον Berger, αλλά ο αγώνας δεν ήταν και ο καλύτερος για τον Βραζιλιάνο όπου τερμάτισε τρίτος. Την πρώτη θέση κέρδισε ο Prost που ξεκινούσε μόλις έκτος στην εκκίνηση.

4. Suzuka 1989 (Marlboro McLaren Honda)

O Senna πήρε την pole, ο ήταν Prost δεύτερος και ο αγώνας θα εξελισσόταν σε μία μεγάλη μάχη. Στο onboard που ακολουθεί μπορείς να δεις και με τι ταχύτητα πήγαιναν τα μονοθέσια της εποχής. Τα μονοθέσια ήταν εξίσου γρήγορα με τα σημερινά και δυσκολότερα στην οδήγηση.

Ο αγώνας ήταν το κάτι άλλο αφού όπως θα θυμάσαι Prost και Senna συγκρούστηκαν στον αγώνα, με τον Βραζιλιάνο άλλωστε να ακυρώνεται και από τον αγώνα, κάτι που του στοίχισε το πρωτάθλημα εν τέλη.

5. Hungary 1992 (Marlboro McLaren Honda)

Στο GP αυτό, ο Senna έδειξε πόσο μεγάλος οδηγός ήταν. Ξεκίνησε τρίτος στην εκκίνηση και κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα και τον Nigel Mansell με την Williams Renault. O ήχος του κινητήρα της Ηonda είναι εκπληκτικός απολαύστε τον.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...