Η Mercedes-Benz ετοιμάζει την X-Class

Σχετικά άρθρα

GLA Designskizzen (2013)

Η Mercedes-Benz, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ετοιμάζει ένα μικρό crossover, την X-Class. Το νέο της μοντέλο θα τοποθετηθεί κάτω από την GLA και θα βασίζεται πάνω στο Renault Captur.

Σκοπός είναι να ανταγωνιστεί τα μπροστοκίνητα μοντέλα που ετοιμάζει η BMW και κυρίως τα μοντέλα της MINI, με την X-Class να φέρεται ότι θα κυκλοφορήσει το 2016. Για να κρατηθεί το κόστος ακόμα χαμηλότερα η X-Class θα έχει ακόμα αρκετές εμφανισιακές ομοιότητες από τα αυτοκίνητα της Renault  και Nissan. Παρόλο που όπως είναι λογικό υπάρχουν φόβοι από τους φαν της εταιρίας για την αυθεντικότητα του αυτοκινήτου, λέγεται ότι το αυτοκίνητο θα έχει μοναδικό σχεδιασμό και “καλό” εσωτερικό με high-tech επιλογές.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες λογικά θα φοράει τον τρικύλινδρο 1-λίτρου καθώς και έναν 1.5-λίτρου. Τιμολογιακά αναμένεται να παίζει λίγο κάτω από τις €20.000 και θα κατασκευάζεται σε χώρα με φθηνά εργατικά χέρια, με φήμες να υπάρχουν crossover και sedan εκδόσεις για να φτάσει σε ετήσιο όγκο παραγωγής μεταξύ 100.000 και 150.000 μονάδων.

Οι ίδιες φήμες αναφέρουν πως η σπορ έκδοση της ML-Class, η MLC θα βγει στην αγορά το 2015 και θα τεθεί απέναντι από την BMW X6.

[Πηγή: Autoexpress]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...