Η Mercedes X-Class θα κυκλοφορήσει το 2018, μπορεί να βασίζεται στο Renault Clio

Σχετικά άρθρα

Mercedes-Benz MINI Rendering

Έχουμε διαβάσει ότι η Mercedes σκέφτεται σοβαρά την παρουσίαση ενός entry-level αυτοκινήτου στη γκάμα της, που θα τοποθετείται κάτω από την A-Class και μέχρι στιγμής ακούγεται ότι θα φοράει το σήμα X-Class.

Σκοπός είναι να ανταγωνιστεί τα μπροστοκίνητα μοντέλα που ετοιμάζει η BMW και κυρίως από τη MINI, με την X-Class να φέρεται ότι θα κυκλοφορήσει το 2018 και θα βασίζεται πάνω στη πλατφόρμα της επόμενης γενιάς του Renault Clio. Για να κρατηθεί το κόστος ακόμα χαμηλότερα η X-Class θα έχει ακόμα αρκετές εμφανισιακές ομοιότητες από τα αυτοκίνητα της Renault  και Nissan. Παρόλο που όπως είναι λογικό υπάρχουν φόβοι από τους φαν της εταιρίας για την αυθεντικότητα του αυτοκινήτου, λέγεται ότι το αυτοκίνητο θα έχει μοναδικό σχεδιασμό και “καλό” εσωτερικό με high-tech επιλογές.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες λογικά θα φοράει τον τρικύλινδρο 1-λίτρου καθώς και έναν 1.5-λίτρου. Τιμολογιακά αναμένεται να παίζει λίγο κάτω από τις €20,000 και θα κατασκευάζεται σε χώρα με φθηνά εργατικά χέρια, με φήμες να υπάρχουν για  crossover και sedan εκδόσεις για να φτάσει σε ετήσιο όγκο παραγωγής μεταξύ 100.000 και 150.000 μονάδων.

[Πηγή: Autobild]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...