Button: Τα μονοθέσια του GP2 θα είναι κοντά με αυτά της F1

Σχετικά άρθρα

A8C8194-Large

Ο Βρετανός οδηγός της McLaren, Jenson Button, πιστεύει μετά την πρώτη γνωριμία του με τα νέα μονοθέσια προδιαγραφών 2014, ότι αυτά θα είναι αρκετά πιο αργά σε τέτοιο βαθμό που αυτά του GP2 θα είναι κοντά σε επιδόσεις.

Ο πολύπειρος οδηγός δήλωσε σχετικά:

Έχουμε χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής τη μεσαία γόμα και θεωρούμε ότι είναι μισό δευτερόλεπτο πιο αργή από την περσινή. Τα μονοθέσια είναι επίσης βαρύτερα, 1 με 1,2 δευτερόλεπτα πιο αργά, τα οποία προέρχονται από το βάρος, οπότε είναι 1,6 με 1,8 δευτερόλεπτα πιο αργά ήδη μόνο από τις δύο αυτές αλλαγές.

Το GP2 θα είναι πολύ κοντά σε ορισμένους αγώνες. Στις υψηλές ταχύτητες θα είμαστε πιο γρήγοροι, αλλά όχι και τόσο. Όμως και πάλι είναι η πρώτη δοκιμή με ένα πολύ νέο πακέτο. Πέρυσι υπήρχε μία αλλαγή σε ότι αφορά τους κανονισμούς, έτσι κατά τις πρώτες δοκιμές ήμασταν πάντα αρκετά γρήγοροι και στη συνέχεια έπρεπε να βελτιωθείς για τον πρώτο αγώνα, αλλά δεν ήταν κάτι το τεράστιο.

Τώρα, όταν φτάσουμε στον πρώτο αγώνα, όλοι θα πρόκειται να είναι πολύ πιο γρήγοροι. Και στη συνέχεια, θα είναι ένα άλλο θέμα από την άποψη του κερδισμένου χρόνου σε ένα γύρο, περίπου ένα δευτερόλεπτο ή κάτι τέτοιο μέχρι το τέλος του έτους. Μπορεί να μην είναι τόσο μακριά αυτό! Ίσως μερικά δευτερόλεπτα. Νομίζω ότι θα είναι πολύ καλό όταν δούμε ακριβώς το πού βρισκόμαστε.

9401888711094865175

Τον ταχύτερο χρόνο στις δοκιμές που έγιναν στην Jerez τον σημείωσε ο Kevin Magnussen με 1:23.276 τη στιγμή που ο περσινός καλύτερος χρόνος ήταν του Felipe Massa με 1:17.879.

Μεγάλη η διαφορά των χρόνων, αλλά ο χρόνος είναι με το μέρος των νέων μονοθεσίων, άποψή μου είναι ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα δούμε μεγάλη διαφορά σε χρόνους και εξέλιξη…. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το φετινό πρωτάθλημα όλοι το αναμένουμε με αγωνία.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr